Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Kitap ve Yayınlar

Yeni Reklam Mecrası Olarak Tabletler ve Türkiye'de Tablet Kullanımı

Tablet cihazlar her ne kadar 2010 yılında hayatımıza girse de tablet için alınan ilk patent 1888 yılına kadar gidiyor. Yeni ekran olarak hayatımıza giren tablet cihazların tarihi, pazarlama ve satış mecrası olarak kullanılması ve tüketicilerin tüketim alışkanlıklarının değişmesine yönelik yapılan saha araştırmalarından derlenen bu mini kitabı keyifle okumanız dileği ile. 

Amazon’dan Satın almak için tıklayın.


Güncelleme: Bu tezin yayınlanmasından sonra uzunca bir süre geçti. Geçe zaman gösterdi ki 2011-2012 yıllarında yaptığımız araştırmanın sonuçlarını fazlasıyla doğrular nitelikte mobil cihaz kullanımı yaygınlaştı. Tablet öğrenciler için ana mecralardan bir haline gelirken geniş ekranlı telefonlar sayesinde hem reklamcılık, hem yayıncılık hem de web dönüşüm geçirdi. Geçirmeye devam ediyor. 

Saha araştırmalarında da elde ettiğimiz reklam karşılığı premium içerik kullanımı sadece dergi yayıncılığında kalmadı pek çok içerik servisinin ana iş modeli haline geldi. 

Teknoloji Yatırımları ve Küreselleşme

Küreselleşme ile teknolojik gelişmişlik oranları arasında ilişki var mıdır? Ülkelerin Ar-Ge’ye yatırdığı miktar ve oran, o ülkenin küreselleşmesinde ve teknolojik gelişmişliğinde ne kadar katkı sağlamaktır. Analizler, karşılaştırmalı tablolar. Türkiye ve diğer ülkelerin küreselleşme endeksindeki yerinin de yer aldığı araştırma ile Ar-Ge yatırımlarının ülkelerin küreselleşmesine olumlu katkısını gördük. Okumak için tıklayın.

 

Critical Approach to Wikileaks Make More Transparent Media

Wikileaks şüphesiz son yılların en büyük dijital platformlarından biri haline geldi. Jullian Assange önderliğinde kurulan platform hükümetlerin gizli belgelerini açıklayarak büyük sansasyon yarattı. Pek çok yayıncı kuruluş sızdırılan belgeleri derleyip büyük haber dosyaları yaptı. Bazı ülkelerde ayaklanmalar bile çıktı. Wikileaks gazeteciliği nasıl değiştirdi? Okumak için tıklayın. 


Güncelleme: Wikileaks sızıntıları şüphesiz dijital çağın en önemli olaylarından biridir. Bilginin demokratikleşmesi, dijitalleşen dünyada saklı gizli kapıların olmadığını göstermişti. Ancak sonraki dönemde teknoloji ve üzerine kurulan iletişim kanalları yaygınlaştıkça devletler başta olmak üzere kurumlar bu mecrada yeni bir maden keşfettiler. Post Truth. Ve sonra ütopyadan distopyaya doğru bir yolculuk başladı. Artık kapalı kapıların ardına geçmeye de gerek kalmamıştı. En iyi gizlilik tamamen meydanda olmak olsa gerek. Günümüzde eğer kakafoni içerisinden sıyrılmayı becerebilirseniz istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.