Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Bir Google Hikayesi

Google Hikayesi

İçinizde bu güne kadar Google’a girip arama yapmamış olanınız yoktur herhalde. Bu siteye de muhtemelen Google’da yaptığınız bir arama sonucu çıkan linklerden ulaştınız. Google’da her başarılı web projesi gibi garajda doğmuştur. Hizmet vermeye başladığından buyana milyonlarca insan, ana sayfa olarak Google sorgu sayfasını ayarlamış ve sevdiği sitelerin bile web adreslerini unutmuştur. Google hikayesi işte böyle hayatımızda yer etmeye başladı.

Kurucuları Sergey Brin ve Larry Page, Google’ın amacının dünyanın bilgisini organize etmek olarak belirtmelerinde bir abartı sezenler varsa yanılıyorlar. Bugün Google’da doğru şekilde sorgulama yapıldığında devletlerin gizli belgelerine bile ulaşabilenler var. Bu da dünyanın bilgisi sözcüğünü tamamlar niteliktedir.

Google bugüne kadar ücretsiz olarak sunduğu hizmetlerle hep hayatımızı kolaylaştırmıştır. Gmail ile ücretsiz POP desteği ile birlikte yüksek miktardaki dosya alıp göndermeyi , Google Earth ile uzaydan dünyanın her yerini görebilmeyi, kitap arama sistemi ile tüm kütüphaneleri kullanımınıza sunuyor. Google aynı zamanda Blogger.com ve Youtube satın alımlarıyla da büyük ses getirmiştir. Google artık hayatımızdadır ve uzunca bir zaman bizimle beraber olacağa benzemektedir.

Google Hikayesi

Bu yüzden Google hakkında yaptığım incelemeyi sizlerle paylaşmak istedim. Bu çalışmayı yapmadan önce dilimize çevrilen iki Google öyküsünü de okuyunca daha da güzel oldu tabi. Ama belli boyutlara sığdırmaya çalıştığımız çalışmada Google kuruluşu hakkında genel bilgi, yöneticilerin tanıtılması, satın alma ve birleşmeler, finansal tablolar ve Google hakkında faydalı bilgileri paylaşmaya çalıştım.

En eğlenceli kısım ise Google’ın ülkemizde özel günlerde yayınladığı logoların bulunduğu kısımdı.

Google Hikayesi gerçekten ilginç ve okunup incelenmesi gereken bir başarı öyküsüne sahip. Kuruluşundan halka açılana kadarve daha sonraki süreç güzel mesajlar ve başarı öyküleri içeriyor. Bu konularda daha meraklı arkadaşlara “Google Hikayesi” ve “ Büyülü Google Öyküsü”adlı Türkçeye çevrilmiş eserleri okumalarını tavsiye edebilirim.

Google Hikayesi

Kurdukları internet reklamcılığı sistemi ile lokal ve global bazda pazarlamanın kurallarını değiştiren, internet reklamcılığına yeni bir tanım getiren Google hikayesi ile daha uzun yıllar kurumsal ve son kullanıcıların gündeminde olmaya devam edeceğe benzemektedir.

 

Kamil Mehmet ÖZKAN

26 Şubat 2009

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

4 Comments
  • lovly

    06 Mayıs 2009 at 14:25

    bu google olmasa internet bu kadar yaygınlaşmazdı herhalde.

  • eyşan

    25 Ağustos 2009 at 20:30

    merhaba ben eyşan ve 3 e başlıycam eyer bu internet olmasaydı dünya olmazdı herhalde

  • PHILIPORT

    05 Ekim 2010 at 14:02

    Dünya Google yi Haddinden fazla benimsedi…

  • aydinel makina

    13 Ağustos 2018 at 11:54

    google = hayatın bir parçası

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.