Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Müşteri Deneyimine Blanchard Bakışı – Fanatik Müşteriler Kitap Özeti [Kitap Önerisi]

“Müşteri ne ister?” sorusu, pazarlama biliminin temelinde yer alır ve birçok konunun etrafında döner. Bu soru, hemen her türde sinema filmi üretilebilecek kadar geniş bir konudur. Son yıllarda dijital platformların yaygınlaşmasıyla birlikte müşteri deneyimi yolculuğu önem kazanmış ve esnaflar, KOBİ’ler, pazarlama birimleri, girişimciler, uygulama geliştiricileri, ürün ve hizmet tasarımcıları, mimarlar ve şehir tasarımcıları gibi birçok kesim için önemli bir konu haline gelmiştir.

Ken Blanchard ve ekibinin “Fanatik Müşteriler” adlı kitabında olduğu gibi, konuları hikayeleştirip vakaları mini hikayeler aracılığıyla anlatma tekniği oldukça etkileyicidir. Bu yöntem, iş dünyasında ve yönetim bilimleri literatüründe sıkça kullanılır.

“Fanatik Müşteriler” kitabı, müşteri deneyimini iyileştirmeye odaklanır ve gerçek anlamda sadık müşterilerin nasıl kazanılabileceğini anlatır. Kitap, farklı sektörlerde ve ürün gruplarında nasıl sadık müşteri kitlesi oluşturulabileceğini heyecanlı bir hikaye eşliğinde anlatır. Özellikle marka yöneticileri, perakende pazarlamacıları ve marka yönetimiyle ilgili pozisyonlarda çalışanlar için bu kitabı okumalarını tavsiye ederim.

Kitabın ana hatlarını özetlemek için aşağıda bulabilirsiniz. Kitap özeti, okuduktan sonra başvurmak için faydalı olacaktır.

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.