Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Bireysel Gazetelerin Trajı Artıyor

kamilozkan's daily

Web 2.0 çağı ile birlikte artık daha etkileşimli hale gelen online mecralar hep aynı tartışmalara yol açtı. Basılı medyanın sonu mu geliyor ? Twitter’la beraber herkes haber muhabiriydi. Olaylar ilk sosyal ağlardan duyurulmaya başlandı. Geleneksel medya ise yeri geldi o amatör deyip aşağıladığı kesimi kaynak göstermek zorunda kaldı. Bireysel gazetecilik devrinde sonra bireysel gazete devri başladı.

Herşeyin biraz daha kişiselleştiği günümüzde artık herkes kendi adına online gazete çıkarabilir konumda. Evet bu bir devrim. Hemde büyük bir devrim. İsteyen herkes benim haber kaynajlarımı ( gelenekselin haber ajanslarını) paper.li üzerinden takip edebilir. Tek şart twitter kullanıyor olmanız. 24 saatte bir güncellenen gazetede bir önceki günün önemli gündem tweetlerini gazete arayüzü ile okuyabilir, güncel kalabilirsiniz.

Benzer bir uygulama da Facebook platformu için postpost.com sitesinde sunulmuş. Burada ise anlık güncellendiğinden çok fazla arkadaşı olanlar biraz sıkıntı yaşayabilir. Yağmur gibi yağan feedler siteyi biraz sarssa da güzel bir deneyim yaşatıyor.

Klasik medyanın bize dayattığı mizanpaj ve haberler yerine neden değer verdiğimiz birinin haber kaynaklarına göz atmayalım. Hem burada sayfa tasarımları reklam güdüsüyle tasarlanmıyor.

Bu arada benim gazetem Kamil Ozkan’s Daily’e www.paper.li/kamilozkan adresinden ulaşabilirsiniz. Hergün gündem ve yeni medyaya dair çok değerli haberler burada yer alıyor.

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

1 Comment
  • Bireysel Gazete

    19 Ağustos 2021 at 12:22

    10 yıl önce yazdığınız blog yazısı gerçekten çok güzel. Ben de bireysel habercilige inanıyorum. Hele ki büyük sermaye grupları tüm medyaya yön verirken bazı şeyleri daha çok insana ulaştırmak bir zevk. Öngörülü yazınız için tebrik ederim

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.