Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

60 Gün… Mutluluğun Formülü

kamilmehmetozkan-dusunce-unigundem-universiteligenclikİnsan hayatı boyunca birçok dönüm noktası yaşar. Şüphesiz en kritik olanlarından biri de eğitim hayatı sona erip, normal koşullar altından, gerçek hayat koşullarına geçtiğimiz üniversite mezuniyeti olsa gerek. Evet, birçok şey mezuniyetle birlikte insanın elinden uçup gitmekte, oysaki biz yıllardır bu günler için çalıştık. Daha iyi bir lise daha iyi bir üniversite için…

Ve o da bitti. Hayatın sonu değil başlangıcına hoş geldik. Ne yapacağız şimdi kaygısı bana çok saçma geliyor. Şimdiye kadar ne ektiysen tabii ki onu biçeceksin. O yüzden ben ortalama koşullarda önümde bulunan 47 yılı nasıl bir insan olarak geçireceğime karar vermek üzere 60 günlük bir düşünce kampına girdim.

Aslında nasıl bir hayat yaşayacağıma karar da verdim. Mutluluk kavramına kendimce yorumlar katıp nasıl mutlu olabileceğimi hesapladım. Tabi ki sizinle paylaşmayacağım. Çünkü herkes için farklı bir formülü bu şeyin. Ve şimdi buradayım. Yazılarıma kaldığım yerden devam ediyorum. Artık yazmalıyım.

Bu arada mutluluğu Batılılar gibi Dalai Lama’da falan bulmadım. Aslında her gün yaşadığımız hayatı biraz daha dikkatle incelesek ve perspektifimizi 1-2 yıldan sonsuza doğru çeksek ve gerçekten ne yaptığımıza baksak her şey ortada.

Ben bu düşünceler içinde iken İş Bankasının yeni uçuş kartının reklamı tam benim düşüncelerimi okuyacak şekilde yayınlanmaya başladı. Aslında biraz daha yukarıdan baktığımızda hayatta ne kadar iz bırakıyoruz. En önemlisi gerçekten kendimiz için ne yapıyoruz.

(Unigündem, kısa sürede elde ettiği entelektüel yapısı ile hani kahvenizi alıp şöyle biraz okuyayım dediğiniz anlarda size mükemmel içerik sunacak yapıya geldi. Hala takip etmeyenleriniz varsa www.unigundem.com adresinde…)

KMLZKN

Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.