Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Siz hic “hic” oldunuz mu?

Bugüne kadar çevrenizde hep bir takım alâmeti-fârikalarla tanındınız. Çevreniz size bir takım özellikler kazandırırken diğer yandan bu özellikleriniz de size çevrenizi oluşturmada farkında olmasanız bile yardımcı oldu. İsteyerek veya istemeyerek bugünkü sosyal yaşamınızı kurdunuz. Mutlu veya mutsuz bir şekilde yaşıyorsunuz. ( Anti parantez Ipsos araştırma şirketinin global çapta yaptığı bir araştırmada dünyanın en mutsuz ikinci milleti Türkler. İlk sırada ise son zamanlarda her şeyde birinciliğe oynayan Çin var. )

Peki, bir gün bambaşka bir hayat kuruduğunuzu bir düşünün. Siz ve sizin gibi birçok insan aynı yerde bulunuyor ve hiç kimsenin birbirinden farkı, üstünlüğü veya eksikliği yok. Sizin sahip olduğunuz tüm ayrıcalığa diğerleri de sahip. Herkes her şeyi en az sizin kadar yapabilir. Şansınız varsa birkaç ayrıcalık elde edebilecek bir pozisyona gelebileceksiniz ama temel aynı.

Siz artık bir hiçsiniz. Yoksunuz. Daha önceki ayrıcalıklarınız yok. İtibar yok. Mevki yok. Makam yok.

Çok karmaşık oldu. Veya ben saçmalıyorum.

Yok hayır ben bir sebeple böyle bir hayat yaşadım ve ilk defa kendimi hiç hissettim.

Önceleri ürktüm. Ama sonra insanları tanımaya başladım. Daha öncekinden farklı olarak gerçek yüzlerini görmeye çalıştım. Aynı şeyi onlarda benim için yapıyordu. Yolda görsen selam vermeye tenezzül etmediğin insanların yani hepimizin sadece insan olduğumuzu ve aynı haklar ile doğmuş olduğumuzu anladım.

Sadece doğup büyüdüğümüz ve gelişirken geliştirdiğimiz yetenekler farklı idi. Belki kimimiz zengin kimimiz fakirdi. Ama burada onun hiç önemi yoktu. Burada önemli olan sadece insan olmaktı.

Bundan sonra insanlarla konuşurken önyargılarımdan soyulmayı, aslında hepimizin aynı güzellikleri hak ettiğimizi ama sadece bazılarımızın elde edebildiği görece üstünlüklerden dolayı kimseye yukarıdan veya önyargılı bakmamamız gerektiğini anladım.

Aslında her kişi bir hazine değeri taşır. Herkesin hikayesi, film çekilecek bir senaryosu var.

Sadece bunu görmeye çalışmak gerek.

Siz de deneyin.

Bir hiç olun.

Aslında ne kadar aciz olduğunuzu anlayacaksınız.

Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.