Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Teknoloji ve Sanat Bir Araya Gelince

IMG_0110

Japonların teknoloji konusunda ne kadar ileride olduklarına hepimiz şahidiz. Birde bunu sanatla birleştirince ilginç bir o kadar da güzel eserler meydana geliyor. Sonbahara girdiğimiz şu güzel ve puslu günlerde müze gezilerime devam ederken yolum Pera Müzesi’ne düştü. 2010 Türkiye’de Japonya yılı olması dolayısıyla bir hayli Japonya ile ilgili sergiler açılmaya başlandı. Benim de Japonca’ya ve Japonlara olan özel ilgimi de katarsanız kaçırmamam gereken bir sergi vardı.

Teknolojiyi kullanarak sanat yapan Japon sanatçılar bu da olurmu dediniz bir çok şeyle karşımıza çıkıyor. Neyseki bu sefer serginin son günü değil. 3 Ekime kadar devam edecek sergiyi kaçırmayın derim.

Bu arada İpek Yolu ve Türkiye  aşığı Japon Nihonga resim sanatının son temsilcilerinden Ikuo Hirayama sergisini de üçüncü katta gezebilirsiniz. Özellikle Kapadokya’yı anlatan dev tablosunu görmenizi tavsiye ederim. Herkesin salonunda bir tane isteyeceği türden Muhteşem bir eser.

Pera Müzesine kadar gidipte Osman Hamdi’nin Kaplumbağa Terbiyecisini görmeden dönmeyin sakın.

Ben bu aralar kendimi iyiden gezmeye adadım. İstanbul’u özlemişim. Yaşadıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.