Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Neden O-ku-mu-yo-ruz ?

images

Dün gazeteleri karıştırırken köşede minnacık bir haber gözüme çarptı. başlık ise “O-ku-mu-yo-ruz” idi. Haber kısaca okuma alışkanlıklarımızdan bahsediyordu. Yani okumamamızdan. MEB’in yaptığı araştırma tüyler ürpertici, okul çağındaki çocukların %92 si okumuyormuş.  ABD’de kütüphanelerde 1,5 milyar kitap varken bizde 25 milyon adet imiş. Daha da kötüsü bir Japon yılda ortalama 25 kitap okurken bizde ise 6 kişiye bir kitap düşüyormuş.

Neden okumuyoruzu biraz irdelediğimizde iş yine eğitim sisteminden geçer. Çocuklara utanmasak anaokulunda dahi test kitabı verip çözdüreceğiz. Eğitimi çoktan seçmeli, azdan elemeli hale getirip, eğitim gören çocuklara at gözlüğünü geçirip maratona koşarsanız ne zaman okuyacak kitabı. Ben çok mu eskidim bilmiyorum ama okulda kitap okumaya yönlendirildiğimi hiç hatırlamıyorum. Ama nedense milletin defolusu olmuşum kazara kitap okumanın tadına varmışım. Bundan sonra bloğumda her hafta bir kitap önereceğim. Belki delinin biri web deryasında gezerken görür, özenir de alır kitabı okur diye.

Son olarak Allahtan sosyal ağlar var da millet birbirine yorum yaza yaza  okuma yazmayı unutmuyoruz. Olmasa halimiz ne olurdu ?

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.