Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Ne olacak halimiz ?

Çevreme bakıyorum herkes internetle alakalı bir şeyler yapma peşinde. Projeler, esinlenmeler, tasarımlar, yazılımlar gırla gidiyor. Kimi online içerik oluşturma peşinde, kimi e-ticaretten bir şeyler pazarlama peşinde. Kimisi ise bunlara altyapı tarzında hizmetler sunmanın peşinde. Çok güzel. Harika. Tek bir problem var kimsenin ana ihtisas alanı internet ve teknoloji değil. Bu onların suçu mu ? tabi ki değil. Çünkü bu işin biliminin yapıldığı, en azından temel eğitiminin verildiği kaç üniversite, kaç bölüm var. Bir elin parmakları kadar sayabilirseniz ben yanılıyorumdur.

Artık yüksek lisans diplomalarının bile iş bulmaya yetmediği ( Bence diploma iş bulmaz ama neyse siz anladınız ) bir ülkede aylardır çalışan arayan şirket patronları ile karşılaşıyorum. Birileri 6 aydır eleman arıyor ve milyonlarca insan işsiz geziyorsa burada suç kimde ona bakmak gerekiyor bence. 
Bizimde artık bir teknoloji bakanlığımız olamalı ve burada ülkemize hem proje anlamında hem iş gücü anlamında katkı sağlayacak politikalar üretilmeli. Bilişim alanında daha çok uzman yetiştirmeliyiz. Bunu söylerken bilgisayar laboratuvarı olmayan bilgisayar mühendisliği fakülteleri hala var mıdır bilmiyorum ama öncelikle akademisyenlerimizin de acilen zihin yapılarının da değişmesi gerekiyor.
Haddimiz aştık isek affola.
Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.