Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

18 Cümlede TEDXRESET İstanbul

  1. Yaklaşık 500 katılımcı, 24 sunum, 2 kahve arası ve 1 öğle yemeği ile 10 saat içinde beyinler RESET’lendi.
  2. What if…? temasıyla yapılan sunumlarda hem konuşmacılar, hem dinleyiciler ya bize söylendiği gibi değilse? sorusunu kendine defalarca sordu.
  3. Ali Üstündağ ev sahibi olması sebebiyle gün boyu içine sığmayan heyecanını bizlerle paylaştı, büyük alkışları hak etti.
  4. Dr.Quantum modern fiziği sufizmle birleştirerek kuantum fiziğini belki de en anlaşılabilir biçimde anlattı.
  5. Dr. Yankı Yazgan ise genelde mutluluğun geçmişe olan özlem olarak algılandığını, önemli olanın ise bulunduğumuz anda mutlu olduğumuzu hissedebilmek olduğunu bize gösterdi.
  6. Erdil Yaşaroğlu karikatürü nasıl çizdiğini anlatırken sunumuna eklediği canlı performansla(şarkı söylemedi ) gülmekten de kırıp geçirdi.
  7. Transiberia ise geleneksel ile modern müzik türünü biraraya getirerek bizi Hakasyanın bozkırlarına aldı götürdü.
  8. Dilara Erbay ise taze kakao çekirdekleri ile gerçek çikolata keyfini yaşatırken sadece yemek yaparken değil, toplama kampında bile eğlenebileceğini kanıtladı.
  9. Mert Gökalp üç tarafımızı çeviren ama nedense hiç bilmediğimiz denizlerin derinliklerine aşık etti.
  10. Nam-ı diğer ekipler amiri Serdar Kuzuloğlu hiç nefes almadan siyasilerin bile ancak 3 saatte yapabilecekleri konuşmayı 18 dk’ya sığdırarak rekor kırdı.
  11. Özcan Yüksek’in masallarından sonra Demet Tuncer’in şarkısının öyküsü bizi derinlere bir yere çekti.
  12. Hacı Ormanoğlu ise 9 öğrenci ile neler yapılabilceğini adeta yüzümüze vurdu, ayakta alkışladık.
  13. Trung Le ise uzaklardan gelerek bize eğitimde farklı metodların da çok çok daha başarılı olabileceğini gösterdi.
  14. Ahmet Şefik Öngün ise Pekin’den Paris’e öğrenciler için katettiği yollarda bulduğu mutlluluğu paylaştı bizimle.
  15. Aziz Kedi ise başarının ve başarısızlığın birbirine karıştığı hayatında bizi oturduğumuz yere çaktı.
  16. 4 tane TED videosu ise hızımızı kesmedi, aksine çoğalttı.
  17. Fatoş Karahasan TED’in 10 emriyle günün değerlendirmesini ve kısa bir özetini 18 dakikaya sığdırdı.
  18. Gün sonunda herkes 24 sunumun, birbirinden değerli binlerce fikirlerin bombardımanından RESETlenmiş olarak kendini dışarıya attı.

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

3 Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.