Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Süper Beyinlerin Kalbi Teknoloji Sektöründe Atıyor

Herkesin hayalinde çalışmak için can attığı şirketler vardır. Kimisi bu hayaline ulaşır, kimisi ise sadece içinden istemekle yetinir. Glassdoor’un geçenlerde yayınladığı ABD’de çalışmak için en iyi 25 şirket listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Business Insider’da yer alan habere ise http://read.bi/eRvWwC ‘dan ulaşabilirsiniz. Her şirket hakkında artı ve eksi yönleri haberde ele alınmış.

Teknoloji Sektörü Aslan Payı Alıyor

Employer Branding ülkemizde çok anlaşılmayan bir kavram olsa da yurtdışında şirketler bu konuda çok önemli çalışmalar yapıyor. Bir proje için çalışmalarını yakından izlediğim P&G’nin 5. Sırada yer alması tesadüf değil. Kaliteli çalışanı kendine çekmek için şirketin sahip olduğu karizma olarak özetleyebileceğimiz employer branding konusunda teknoloji şirketleri bir adım önde yer alıyor. 25 şirketlik listeye baktığımızda 5 tanesinin önde gelen teknoloji şirketi olması bunu kanıtlar nitelikte.

Google kampüsüyle, Apple kendine has büyüsüyle,Qualcomm ise son dönemdeki atakları ile, Intel ve Microsoft ise sektörün bel kemikleri olması sebebiyle nitelikli mühendislerin ve işletmecilerin göz bebeği olmuş durumda.

İyi okullardan mezun olmuş nitelikli kadroları kadrolarınıza kattığınız sürece inovasyon ve büyüme hızınızı arttırabildiğiniz günümüzde şirketler yurtdışında büyük çaba içerisinde.

Ülkemizde ise bu konuda yeterli seviyede çaba sarfeden çok da şirket yok. Beni beğenmeyen adama benimde ihtiyacım yok, deyip kaliteli istihdam sağlayamayan kurumsallaşamamış ama devleşmiş şirketlerle dolu etrafımız. Umarım yurdum şirketleri de employer branding kavramının önemini biran önce anlarla da beyin göçleri yaşanmaya, kişiler mutsuz oldukları şirketlerde çalışmaya devam etmezler.

Tabi bunu birkaç üniversitede stand açıp birkaç form doldurtmakla yapamazlar. Öğrenciler artık yemiyor. Bununda farkına varsınlar. Madem ki bu işe giriştik, bir daha ki yazımı da Türkiye’de gençler hangi şirketlerde çalışmak istiyor ona bakalım.

ABD’de En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler

#1 Southwest Airlines

#2 General Mills

#3 Biogen Idec

#4 Google

#5 Procter & Gamble

#6 Southern Company

#7 Colgate-Palmolive

#8 Apple

#9 Goldman Sachs

#10 Monsanto

#11 Continental Airlines

#12 Fluor

#13 Northwestern Mutual

#14 Qualcomm

#15 Publix

#16 Chevron

#17 Unum

#18 Costco

#19 General Electric

#20 FedEx

#21 American Express

#22 Travelers

#23 Intel

#24 State Farm

#25 Microsoft

Kamil Mehmet ÖZKAN

www.yenimedyaci.com

www.intellectime.com

Resim: www.mashable.com 

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.