Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Havaalanında Bir Hafta [Kitap]

“Bir Marslı medeniyetimizi tanımak için tek bir yeri ziyaret etmek isteseydi onu bir havalalnına götürmek yeterdi. Teknolojiye duyduğumuz sadaketten dolayı doğayı tahrip etmemize, karşılıklı iletişimimizden seyahat etmeyi seyahat etmeyi romaktikleştirmemize kadar herşeyi bulabilirdi burada.”  Diyor Alain De Botton, havaalanında sınırsız yetkili olarak geçirdiği bir hafta sonunda kaleme aldığı kitabında. Kitabın adı doğal olarak “A Week at the Airport, A Heatrow Dairy”, Havaalanında Bir Hafta, adıyla da Türkçe baskısı kitapçılardan elde edilebilir.

Kimimizin bazen bir saat, bazen de olağandışı aksiliklerden ötürü 24 saatini geçirdiği havaalanında cereyan eden yaşamı bir filozofun, iyi bir gözlemci, yer küre hakkında bir çoğumuzdan daha fazla bilgisi olan bir yazarın gözünden okumak gerçekten heyecan verici. Seyahat etmenin en asi yolu olan uçmanın başlangıç ve bitiş noktası olan havaalanında yaşananları, çalışanların psikolojilerini, önünden durmadan geçtiğimiz free shopları farkı bir gözle incelememizi sağlıyor yazar, aynı zamanda kendi de yeni şeyler keşfediyor okuyucu ile birlikte.

Alain deBotton ülkemizde daha çok aşk üzerine yazdığı kitaplarla tanınsada benim hayatıma önce Tempo dergisindeki köşesiyle kısa bir giriş yaptıktan yıllar sonra Skylife’da tatil üzerine yazdığı enfes bir yazıyla tekrar girdi. Modern çağın genç filozofu kurduğu ağdalı ama anlaşılabilir, ufuk açıcı cümlelerle sizi sıkmadan, edebiyatın, kelime oyunlarının güzellini gösteriyor.

Özellikle havaalanlarını sık kullannanların okuması gereken, belgesel tadında bir şahaser Havaalanında bir Hafta. 107 sayfalık kitap ister 2-3 saatlik uçak yolculuğunda, isterseniz soğuk bir kış akşamında porselen demlikte demlediğiniz taze bir çay eşliğinde bir yudumda bitecek türden.  Bu satırları yazarken ofin camında Yeşilköy Havaalanını, inen ve kalkan uçakları farklı bir bakışla gözlemleye başladım. Yazarın yerinde olmak, elimde kağıt kalemle bir hafta bende havaalanını incelemek istedim doğrusu.

Kamil Mehmet ÖZKAN

yenimedyacı

 

 

 

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.