Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Gereğinden Fazla mı Sosyalleştik ?

Bankamatiklere gittiğinizde ekrenda veya makinanın çevresinde şöyle bir uyarı vardır. “ Sayın müşterimiz, şifreniz kişiye özeldir. Banka yetkilileri dahil hiçkimseyle paylaşmayın.” Hele bir de sesli uyarı sistemi olan bir bankamatikteyseniz bir saat kafanızı şişirir. Yine bazı insanlar görürsünüz para çekerken veya alışveriş yaparken şifrelerii göstermemek için şekilden şekile girerler. Ne de olsa özel bilgidir. Parayla ilgilidir.

İnternet ve yeni medya devrimi, bilginin demokratikleşmesi, anlık bilgi paylaşabildiğimiz sosyal ağ platformları derken, önce beğenilerimizi sonra bulunduğumuz mekanları, yetmedi yatağın içinde ne yaptığımızı anlık paylaştık. Doğmak üzere olan bebeğin twitter hesabında ebeveyni onun adına dünyaya seslendi. Artık özel duygumuzu da yitirmeye başladık. Amaç salt paylaşım olunca bilginin ne kadarının gizli ne kadarının aşikar olduğunun topuzunu fazlaca kaçırmış bulunmaktayız.

Geçenlerde Friendfeed’de severek takip ettiğim anonim karakter @aynebilim bir feed paylaştı. Ve sonrasında beni dehşete düşürecek türden bilgi akışı başlamış oldu. “KREDİ KARTI ŞİFRELERİMİZİ PAYLAŞALIM LÜTFEN J” şeklindeki feedin altına onlarca şifre yağmaya başladı. Sokakta adamı durdurup kredi kartı şifresini sorsanız yetiştiği kültüre göre size farklı seviyelerde güzel bir cevap verir. İş fiiliiyata bile dökülebilir ken insanlar sanal ortamda şifrelerini hiç düşünmeden paylaşmaya başladılar.

Bilgi paylaşımı, sosyalleşmek o kadar ilerlemişti ki artık bizim için hayati önem taşıyan şeyleri bile paylaşır olduk. En son baktığımda 232 tane yorum vardı ve birçoğu şifre içeriyordu. İnsanların paylaşımda ulaştıkları noktayı bize gösterdiği için @aynebilim ‘i tebrik etmekten başka bir seçeneğim olduğunu düşünmüyorum.

Kamil Mehmet ÖZKAN

@kamilozkan

 

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

1 Comment
  • Ryu

    16 Mart 2011 at 18:20

    E peki onların doğru olmadığı bariz değil mi?!

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.