Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

İnternet Sizi Nasıl Görüyor – Personas

 

İnternete kamilozkan'ı nasıl tanırsın diye sorum böyle cevap verdi.

 

 

Son dönemde önemi biraz olsun kavranan, online dünyadaki kimliğimiz üzerine çılgın fikirler merkezi MIT Media Lab’den ilginç proje, Personas. Kısaca internetin bizi nasıl gördüğünü görselleştiren bir yapıya sahip. Sadece adınızı girerek kullanabileceğiniz online servis, internette sizile ilgili arama sürecini başlatıyor. Hoş bir görsel şovla sizinle ilgili bulduğu tüm verileri kendi algoritması ile anlamlandırıyor. Tamalandığında ise size yatay bir barda sizin internet ortamındaki varlığınızın hangi alanlarla ilgili olduğunu gösteren bir grafik veriyor. İnternete sorsalar bu bu şahsı nasıl tanırsın diye herhalde vereceği cevap böyle bir şey olurdu herhalde. 

“Web 3,0 semantik olacak, bizi anlayacak ve bize tavsiyelerde bulunacak.” cümlelerini artık her sunumda duyar hale gelmişken Personas gibi projeler de bunu destekler nitelikte. Buradaki semantik tabi ki insana hiç bir zaman erişemeyecek olsada hesaplamanın verdiği hızla hayatımızı oldukça kolaylaştıracak gibi duruyor.

Projenin sahibi Aaron Zinman  ( http://web.media.mit.edu/~azinman adresinden siğer çalışmalarına da göz atabilirsiniz. İlginç şeyler var ) insanların online ortamdaki varlığına romansı bir bakış getirmeye çalıştığını söylüyor. Bu arada Personas sadece İngilizce dilinde analiz yapıyor. Kötü olan ise başka dilleri desteklemeyi en azından şimdilik düşünmüyorlar.

 

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.