Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Larry Page’in Vizyonu Google’ı Kurtarır mı ?

Bilgi çağında yaşadığımızı iddia etmemize rağmen birçok yeni internet kullanıcısı için İnternet=Google durumu devam ediyor. Çıkardığı onlarca servis ile online hayatımızın her zerresine giren Google’ın bugün kaptanı değişti. Şirketi kuran ikiliden Larry Page tekrar dümenin başına geçti. Bu konuda çok yazılıp çizildi. Şirketin son dönemdeki sosyal medya ve lokal pazarlama araçlarında yeterince başarı elde edememiş olması Eric Schmidt’in kellesine mal olduğu yazılıp çizildi. Peki Larry Page şirketi gerçekten geri kaldığı konularda öne çıkarabilecek vizyona sahip mi diye düşünürken, Techcrunch’da Erick Schonfeld’ın Page hakkındaki bir anektoduna rastladım.
1999 yılında Google’a yatırım için KPCB’den John Doerr ile görüşülürken, Doerr son olarak bu iş ne kadar büyür diye sorar. Page’in cevabı 10 milyar $ olur. Kısa bir sessizlik ve şok havasından sonra Doerr şirket piyasa değeri için 10 milyar $ düşünmüyorsun herhalde der. Ona göre olsa olsa 1 milyar $’a çıkacaktır şirket değeri. Page cevap verir, Şirket değerini kasdetmedim, ben kazançtan bahsediyorum der.
Sonuçta KPCB Google’ a yatırım yapar, John Doerr yönetim kurulunda yerini alır. Aradan yıllar geçer.
Geçen yıl itibari ile Google kazancı 30 milyar $, piyasa değeri ise 188 milyar $ olan bir şirket haline gelir. Şimdi aynı vizyonu sürdürebilirse Page, Google’ın internet kullanımdaki kilit rolünü devam ettirebilir. En azında o kapasiteye sahip gibi görünüyor. Ama en azından şimdilik Facebook ve Groupon ekonomisi karşısında güçlü olarak çıkabilecek sistemler üretmesi gerek.

Kamil Mehmet ÖZKAN

@kamilozkan

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.