Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Larry Lessig İnternet ve Paylaşım Kültürü Engellenmemeli

Larry Lessig 3 harika hikaye ile başladığı konuşmasını günümüz internet ve paylaşım kültürü ile bağdaştırdığı ve telif yasalarının düzenlenirken nelerin dikkate alınması gerektiğini anlattığı Ted konuşması gerçek bir hazine değerinde.

Koyacağımız yasakların insanları özellikle yeni nesli durduramayacağını, kısacası bu yeni çağda atomlar üzerine konulmuş kanunların byte’lar üzerinde uygulanamayacağını anlatıyor.  

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

3 Comments
  • Emre

    14 Nisan 2011 at 02:16

    TED Talks’u bir süredir takip ediyorum. Larry Lessig’in bu konuşması, TED’le olan tanışıklığımın başlangıcından bu yana izlediğim en etkili konuşmalardan bir tanesi. Dürüst olmak gerekirse başlangıçta takip etmekte bir parça zorlandım ama Lessig parçaları o kadar güzel bir şekilde birleştirdi ki, söylemlerinin etkililiği bir yana, daha en başta sunum yapma yeteneğiyle beni büyüledi. Sabrımın karşılığını aldım. Güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler 🙂

  • admin

    14 Nisan 2011 at 08:44

    TED Talks’un her seansı bir hazine gibi. Ama bazıları var ki çok değerleri çok daha fazla. Larry Lessig’de onlardan biri. Beğenmenize sevindim.

  • baday toilet

    28 Kasım 2011 at 00:25

    This webpage does not show up appropriately on my blackberry – you may want to try and repair that

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.