Yakınsama Aforizmaları: Akıllı Billboard
Şehrin hemen her bölgesine otobüs kalkıyor ve bunlar yanyana dizilmişti. Her şehirde olduğu gibi Bursa’nın belli belli bölgeleri belli demografik özelliklere sahiptir. Neden belli bir hedef kitleye seslenmeyi amaçlayan bir kampanya herkese gösterilsin.
Kişiselleştirilmiş outdoor rüyasını Minority Report filminden hatırlıyoruz. O zamanlar imkansız gibi görülen ama günümüzde gelişen teknoloji ile mümkün olan bu fikri Immersive Labs firması hayata geçirmiş.
Yapılan yazılımla yakınsama kültürünün örneği olarak billboard Foursquare ve Twitter verilerini analiz ediyor, çevresini algılıyor, ona kimin baktığını biliyor. Bu outdoor reklamcılıkta çığır açacak birşey. Dijitali kökten reddeden (hâlâ) klasik kafalı reklamcıların da aslında toptan reddetmek yerine nasıl entegre edebileceklerini düşünmeleri gereken bir örnek. İnsanlar anlamsızca kağıt tüketiminin ne zaman sona ereceğini tartışacaklarına yeni ile eskiyi nasıl entegre edeceklerini düşünseler hayat daha da yaşanılabilir bir hale gelecektir.
Akıllı billboardlara geri dönersek bu teknoloji ile outdoor reklamlarınızda da efektif sonuçlar alabilecek, markanızın doğru kitleye ulaşmasını sistemin size sunduğu veriler incelerken harcadığınız paranın yarısının değilde tamamının efektif olduğunu görmek en azından patronları mutlu edecektir. Ama asıl kazanacağınız nokta müşteriye yaşatacağınız deneyimle onu tekrar size geri getirdiğinizde olacaktır.
Daha fazla bilgiyi http://www.immersivelabs.com/ ‘dan alabilirsiniz.
Kamil Mehmet ÖZKAN
@kamilozkan
No Comments