Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Quixey: Uygulama Arama Motoru

Wired “web is dead” diye başlık attığında hepimiz şaşırmıştık. Bu çok önemli makale hayatımızdaki bir gerçeğe değiniyordu. Özellikle son 5 yılda, bizim herşeyde olduğu gibi interneti tüketim alışkanlıklarımızda oldukça değişmişti. Artık ihtiyacımız olan bilgi transferini tek bir browser üzerinden değil kişiye, sisteme ve siteye ve kullanılan cihaza göre optimize edilen uygulamalar üzerinden gerçekleştiriyorduk.
Bu işin mucidi tabi ki Steve Jobs değildi, ama bu sektörü ticari olarak karlı bir alan haline getiren o oldu. Daha sonra Google’ın Android OS’u için birçok uygulama mağazası açıldı. Sonuçta milyonlarca uygulama geliştirildi. En büyük güçlük de hangi uygulamanın işimize yaradığını bulmak oldu. Bazen çokm basit bir işlev için bile Google’ın önümüze koyduğu milyonlarca alakasız sonuç içinde oradan oraya sürüklendik. Neyse ki sistem her ihtiyaca bir karşılık üretmek üzerine kurulu olduğundan bu konuda da çözüm üretildi. Quixey uygulama arama motoru.

Quixey uygulamaları bulmak üzerine uzmanlaşmış bir arama motoru. O an ne yapmak istediğinizi yazıyorsunuz, Quixey size birçok platformda çalışan uygulamaları karşınıza çıkarıyor. Ücretli veya bedava uygulamalardan istediğinizi indirebiliyorsunuz. Yeni uygulamalar keşfetmek içinde çok güzel yöntem zira her uygulama ile ilgili detaylı açıklamalar mevcut. Birçoğunda screenshot’lar da konulmuş.

Quixey’in bir diğer marifeti ise IE ve Firefox eklentileri içerisinde de arama yapabiliyor olması. Binlerce eklenti içerisinde istediğiniz bir eklentiyi bulmak bir hayli kolaylaşıyor.

Şimdilik kapalı beta sistemi ile çalışan Quixey yakın zamanda public betaya da geçecektir. Davetiye isterseniz www.quixey.com ‘dan talep edebilirsiniz.

Kamil Mehmet ÖZKAN
@kamilozkan

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.