Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Mobil Alışveriş Normalleşecek

Her geçen gün biraz daha mobilleşiyoruz. Artık beğendiğimiz şeyleri almak için bilgisayar başına geçmenin bile insanlara zor geleceği günler yakın.

Katıldığınız davette çok hoşunuza giden kravatın fotoğrafını çekip kim bilir belki google’ın yakında sunacağı bir hizmetle anına satın alabileceksiniz. ( Google görsel ürün arama motoru like.com’u satın alalı bayağı oldu. Hala ses soluk çıkmadı. Belki de hazırlıyorlar kim bilir) Kredi kartı bilginize zaten telefonunuzun NFC çipinde yer aldığı için tek tuşla işi halletmeniz sizi beğendiğiniz kravata kavuşturur. ( Buarada kravat özel olarak örnek verilmiştir. Anlamı bilenlerde saklıdır. )

Sonuç olarak teknoloji geliştikçe tüketme biçimimiz de değişiyor. Daha düne kadar online alışverişe şüphe ile yaklaşanlar çoktan mobil tüketime başlamış durumda. iPhone ile ücretli uygulama almak hayatımızda ne kadar normalleşti ise market alışverişi yapmakta o kadar normalleşecek. Bunu bugünün tüketicisi gözünden değilde 3 sonrasının tüketicisi gözünden görebilmek önemli kazançlar sağlatacak.

20110618-201600.jpg

Mobil cihazlar her geçen gün akıllanmaya devam ededursun bir yandan da tabletler ve tablet bile denilmeyen mobil cihazlar artık hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Büyüyen ekranlar ve hızlanan bağlantı ile birlikte mobil cihazların bankacılık ve diğer alanlarda kullanım oranları devamlı artmakta.

Forrester’ın son yaptığı araştırma ise mobil cihazlar üzerinden ticaretin nerelere geleceği yönünde oldukça umut verici rakamlar açıkladı. Geçtiğimiz yıla oranla %100 büyüme kaydeden mobil satışlar hala toplam e-ticaret hacminin %2 sini temsi etse bile hızla artarak 2016 yılında 31 milyar $’a çıkması bekleniyor. O zaman bile e-ticaret hacminin %7’sini kapsayacak olan mobil ticaret alanı hiç de küçümsenmemesi gereken bir satış kanalı.

Kamil Mehmet Özkan

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.