Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Dünyanın Bilgisine Erişmek

20110622-090847.jpg

Bu sabah okuduğum haberde Çin’in dış dünyaya açık nadir sosyal ağlarından Tencent’in kuracağı sistemle microblog servisinde paylaşılanları anlık olarak İngilizce’ye çevirerek biz Çinçe bilmeyenlere de ulaştıracak.

Geçenlerde Japon telekom devi NTT docomo Barcelona’da telefonda konuşurken farklı dilleri anlık olarak çevirecek sistemler üzerinde çalıştını duyurmuştu.

Google ise şimdilik sadece eğlence amaçla kullandığımız ama her geçen gün önemli gelişmeler kaydeden Google Translate üzerinde durmadan çalışıyor. Yine Goggles programına eklediği yeni özellikle resimdeki yazıları tanıyıp farklı dillere çevirebiliyor.

Yukarıdaki tüm servislerin ve çalışmaların ortak özellikleri bilgiye erişmede son engel olan dil problemini ortadan kaldırmak için. Artık dünyanın bilgisine hiçbir engel olmadan erişebileceğiz. Çin’deki gelişmeleri de, Japonya’da satışa sunulan son teknolojilere arada aracı olmadan ulaşabileceğiz.

Şirketlerin bu çalışmaları insanlığa katkı olsun diye yaptıklarını düşünmek safça olur. Onların amacı daha fazla içeriği daha fazla kitleye pazarlayabilmek doğal olarak. Ama bunun yanında insanlığa katkıda bulunmadıklarını da kimse iddia edemez.

Kamil M. Özkan

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.