Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Danışmadan Almıyoruz

20110624-155110.jpg

Nielsen’in yaptığı global tüketici araştırmasında (rakamlar 2010 yılına ait) ortaya çıkan sonuca baktığımızda bazı ürünleri alırken başkalarına sormadan edemiyoruz. Tanıdıklarımızın deneyimi bizler için çok önemli. O yüzden satış sonrasında bile desteği kesmeyip müşteriyi yeni modeli tekrar sizden alana kadar takip etmeniz gerekiyor.

Burada en fazla danıştığımız ürünlere baktığımızda biraz daha ileri teknoloji ve biraz daha karmaşık ürünler. Bu alanda tüketici birşey alacağı zaman önce çevresinde ürün hakkında daha fazla bilgi sahibi birini arıyor. Araba ise alacağı bakımını, yakıtını bilen, bilgisayar ise sağlamlamlığı ( bana en azından en çok sorulan soru bu nedense, sağlamlamlıktan kasıt ne? Onu da anlamış değilim henüz ) kullanışını soruyor.

Alınacak marka ve modele genelde bu çok bilmiş danışmanlarımız karar veriyor. Ben bir kişinin tek başına en az 20 adet bir bilgisayar markasından dizüstü bilgisayar aldırdığına bizzat şahidim.

Burada markalara düşen uzun vadede tüketiciyi eğiterek aradaki aracıları azaltmak, kısa vadede ise bu gayri resmi danışmaların gönlünü fethetmek. İkinci seçenekte başarılı olunduğunda şatışların da iyi olacağını söleyebiliriz.

Kamil Mehmet Özkan

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.