Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Kısaca… Rakamlarla İnternet…

20120123-185549.jpg

İnternet, mobil internet, sosyal ağlar, akıllı cihazlar… Her geçen gün biraz daha hayatımıza giren bu kavramlarla ilgili rakamlara göz attığımızda aslında ne kadar büyük bir olgudan bahsettiğimizin farkına varıyoruz.

Pingdo’nun bildirdiği ve Inquisitr’den Steven Hudson’un bildirdiği rakamlara bakarsak;

2,1 milyar aktif internet kullanıcısı var.
800 milyondan fazlası Facebook üyesi
200 milyonu 2011’de Facebook’a katıldı
350 milyondan fazlası Facebook hesabına mobil cihazlar ile bağlandı.
225 milyon Twitter hesabı var.
100 milyon hesap 2011’de aktif olarak kullanıldı.
Günde 250 milyon tweet atıldı.
#eygpt 2011’in en fazla kullanılan hashtag’i…
MTV müzik ödülleri gecesinde Beyonce hamile olduğunu açıkladığında saniyede 8,868 tweet atıldı.
39 milyon Tumblr blog var. (2011 sonu itibari ile)
70 milyon WordPress blog var. (2011 sonu itibari ile)
1 milyar, Whatsapp’dan günlük atılan mesaj sayısı,
2,6 milyar, dünyada anlık mesajlaşma hesabı olan kişi sayısı
2,4 milyar, dünyada sosyal ağlara abone olan üye sayısı
60 saat, 1 dakikada Youtube’a yüklenen video süresi,
201,4 milyar, bir ayda izlenen online video sayısı
88,3 milyar, Google grup sitelerde izlenen online video sayısı (Youtube dahil)

Rakamlar ortada ve hergeçen gün artmaya devam ediyor. Bu noktada online dünyada girişimcilik ve yeni iş modelleri son hız devam ederken, eski düzen devlerinin baskısı sonucu SOPA ve PIPA gibi iki eski düzen zihniyet yasa tasarısı ile 2012’ye girdi internet.

Kamil Mehmet ÖZKAN
@kamilozkan

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.