Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Siri Alışveriş Alışkanlıklarını Değiştiriyor

Siri ilk hayatımıza geçtiğimiz sonbahar iPhone 4s ile girdiğinde kimileri tarafından gereksiz bir özellik olarak görülse de Apple’ın her ürününde olduğu gibi Siri’de bazı alışkanlıklarımızı değiştirdiğinin farkında olanlar Siri’yi gelecekte Google’a rakip olarak bile gördüler. Hergün doğan çocuktan fazla iPhone satıldığını düşündüğümüzde yaygınlık açısından çok fazla problem yaşamayacağı kesin Siri’nin. Ne var ki kişisel asistanımız maalesef her dili desteklemiyor.

Benim bugün değinmek istediğin konu eMarketer’in bu sabah yayınladığı bir araştırma sonucuna göre Siri, en azından kullanıldığı dillerde tüketicinin alışveriş alışkanlıklarını değiştirmiş durumda. Bir ğey satın alamk üzeresiniz ve asistanınıza bu üründe indirim kuponu bul diyorsunuz. Kulağa hoş geliyor. Ürünlerin fiyatlarını karşılaştırma web’in ilk dönemlerinden beri popüler konulardan. Arama motorları, barkod okuyucuları derken neden sadece sesle bir komut vererek ürünlerin fiyatlarını karşılaştırmayasınız. Tüketicilerin 3’te 1’i de bu fırsatı değerlendirmiş ve ürünlerin fiyatlarını Siri ile karşılaştırmış.

Rakamlar aşağıda;

Siri kişisel alışveriş asistanı olarak kullanılıyor.

 

Barcelona ve SXSW’den bu sene gelen haberler NFC ve mobil cüzdanın da yaygınlaşma hızının oldukça hızlı olduğu yönünde. Dijital dönüşüm içerisindeyiz. Her alanda olduğu gibi alışveriş konusunda da alışkanlıklarımız ve piyasa oyuncuları değişiyor. Web sadece arama  motorlarının bulduğu sonuçlar olarak tüketilmiyor artık. Mobil cihazlar ve mobil internet kullanımı,kişisel bilgisayarlara oranla çok daha hızlı yaygınlaşıyor. Siri şimdilik her dili desteklemiyor ama zamanla desteklediği dil sayısı artacaktır. Google’a rakip olur mu bilinmez ama kullanıcıların arama alışkanlıklarını değiştirdiği kesin Siri’nin.

Kamil Mehmet ÖZKAN

@kamilozkan

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.