Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

4. Ekran Tablet Cihaz Kullanımı Araştırması [Katkıları Bekliyoruz]

Geçtiğimiz hafta tanıtımı yapılan yeni iPad modeli bazı çevrelerde büyük hayal kırıklığı yaratmış olsa da satışa çıkmadan ön sipariş kotalarını rekor seviye ile doldurdu. Samsung ve diğer firmalar hergeçen gün gelişmiş ve çeşitli modellerini tanıtıyorlar. Google’ın yeni bir tablet cihaz üzerinde çalıştığını artık herkes biliyor.

Türkiye ise tablet üreticileri için son dönemde oldukça revaçta bir pazar. Genç ve teknoloji meraklı nüfusun çok olmasının yanında okullarda tablet cihazların kitap yerine öğrencilere dağıtılma projesinden herkes birşeyler kazanmak peşinde.

Günün sonunda hem milllet olarak teknolojiye olan merakımız, hem de okullarda tablet dağıtılması projesiyle birlikte tüm dünyada büyük hızla artan tablet bilgisayar kullanım oranını yakalmış, hatta belli noktalarda büyük pazarları geçecek potansiyale sahibiz. Tabletler dördüncü ekranımız olarak hem her zaman yanımızda, hemde donımsal artılarından dolayı içeriği en çok tükettiğimiz dijital ortam diyebiliriz.

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü olarak Turkcell’in de desteği ile yürüttüğüm tablet cihazların kullanımı ile ilgili araştırmanın bir ayağı olan anket çalışmasına tüm tablet kullanıcılarının katkılarını bekliyoruz. Bu çalışma ile ülkemize özgü rakamlara ulaşabilmek mümkün olacak. Hem akademik – sektör işbiliği açısından örnek teşkil edecek bir çalışma olması, hem de sektörel açıdan anlam ifade eden sonuçlara ulaşmayı planlıyoruz.

Eğer tablet kullanıcısıysanız, 24 kısa sorudan oluşan ankete en fazla 3 dakikanızı ayırarak katkıda bulunabilirsiniz.

bit.ly/tabletarastirmasi
http://bit.ly/tabletarastirmasi1

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.