Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Seyahat Sektörü de SoLoMo Dedi…

Geçtiğimiz haftalarda Berlin’de dünyanın önde gelen en büyük turizm fuarlarında ITB Berlin fuarında e-Travel alanında global anlamda gelişmeleri yakından gözlemleme fırsatı buldum. Bu alanda büyük oyuncuların üst düzey yönetici ve ortakları internet, teknoloji ve seyahat alanındaki vizyonlarını açıkladılar.

(Tablet konusundaki araştırmam biraz yoğunlaştığı için bir türlü kaleme alamadım. Bu arada tablet cihaz sahipleri bit.ly/tabletarastirmasi1 adresinde yer alan kısa anketi cevaplayarak akademik çalışmamıza katkıda bulunurken, Türkiye’deki tablet kullancıları ile ilgili kapsamlı araştırmanın destekçisi olabilirler.)

Seyahat alanına dönecek olursak aslında havayolu şirketleri ve seyahat acentaları, teknoloji ve interneti en fazla ve etkin kullanan sektörlerden biridir. Otellerin global ağlara bağlanarak dünyanın her yerinden turistlere güncel fiyat ve oda satmasını sağladığı için internet önemli bir araç bu sektör için.

Bu sene tüm firmaların gündeminde yakından bildiğimiz 3 ana başlık yer alıyordu. SoLoMo  (Sosyal Medya – Lokalizasyon – Mobil cihazlar) Bu 3 başlık 2012 süresince de hergün karşımıza çıkmaya devam edecek.

Seyahat edenlerin değişen alışkanlıkları bu sektörde yer alan oyuncuları de büyük değişimlere itiyor. Akıllı cihaz ve tablet sahiplik oranlarının artması otellerin ve seyahat acentelerinin mutlaka bir mobil web sitesine veya mümkünse mobil uygulamaya sahip olmaları gerekiyor. Panellerin en ateşli tartışmaları da mobil web sitesi mi, yoksa mobil uygulama mı? sorusuna cevap arayarak geçti. Sonuç olarak her iki tarafından artı ve eksileri var. Faaliyet alanı ve boyutuna göre en azından birini yapmak gerekiyor. Tabi mobil site ve uygulamalara web sitenizdeki tüm fonksiyonları eklemeye kalkmadan, cihaz kullanıcısının gereksinimleri göz önüne alınarak yapılmalı.

Seyahat edecekler için önemli bir konuda lokalizasyon. Bu sektörün oyuncuları kullanıcının bulunuduğu yere ve kişiye özel tekliflerle gittiği zaman, son dönemde mobil cihazlardan hızla alışveriş oranlarının artmasının da etkisiyle eli boş dönmüyor. Sosyal medyanın ve mobil cihazlarında size sunduğu verileri iyice değerlendirip müşterinizi tanımanız gerekiyor.  Eskiden olduğu gibi ben bir kampanya yapayım, milyonlara ulaşayım, gelen gelir mantığındaysanız çok kaybedip, az kazanmaya mahkum oluyorsunuz.

Seyahat eden gençlerde yeni trend öyle eskiden olduğu gibi aylar öncesinden otelde odaları satın alıp, tatil dönemlerini ona göre ayarlamak değil. Atlayıp uçağa istediği ülkeye varıp havaalanında ekrafındaki otellere ve son dakika fırsatlarına bakıyor. Sonra beğendiği otelde mobil cihazı üzerinden rezervasyon yapıp, çoğu zamanda ödemesini de mobil cihazı üzerinden yapıyor. Arkadaşları daha önce orada bulunmuş mu, ne demişler, ne tavsiye ederler? Hepsi karar vermede etkin rol oynuyor.

Son dönemin popüler sosyal medya aracı Pinterest, neredeyse her sunumunda yer buldu kendine. Tablet cihazlarda hem sundukları ortamın içerik tüketmeye ve şık tasarımlara uygun olması, hem de kullanıcı profilinin bu cihaz üzerinden alışverişe çok daha istekli olması açısından önemli ve yatırım yapılması gereken mecra olarak yerini sağlamlaştırdı.

Tripadvisor başkan yardımcısı sosyal medyayı entegre ettiklerinden sonra kullanıcıların çok daha aktif olduğunundan bahsederken kendilerinin Friendster’den bile önce kullanıcı yorumlarını yayınlayarak aslında başından beri sosyal bir ortam oluşturduklarından bahsetti.

Birkaç farklı salonda paralel devam eden seansların hepsinde neredeyse SoLoMo’dan bahsetti. Tüketiciye ulaşmak için bu 3 önemli kanalın aktif olarak kullanılması gerektiği konusunda herkes hem fikirdi.

Groupon Avrupa Ceo’su yeni dönem stratejileri hakkında da güzel bilgiler verdi. Onları da balka bir yazıda ele alacağım.

Kamil Mehmet ÖZKAN

@kamilozkan

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.