Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Groupon, Müşteri için Tek Merkez Olmak İstiyor.

ITB Berlin hakkındaki notlarımı, seyahat sektöründeki yeni trendleri daha önceki yazımda yayınlamıştım. Katıldığım oturumlardan birinde City Deal krucularından olan ve Groupon’a satıldıktan sonra  Avrupa Ceo’su olarak görevine devam eden Dr. Daniel P. Glasner Groupon’un yeni dönem stratejileri hakkında ipuçları verdi.

Sunuma internet reklamarına şirketlerin yeteri kadar önem vermediğini söyleyerek giren Glasner, neredeyse TV ile aynı kitleye sahip olan internetin TV’den çok daha az reklam payı almasını anlamadığını söylerek benimde düşüncelerime kürsüden tercüman oldu.

Groupon modelinde 3 tarafında (Alıcı – Satıcı – Groupon) günün sonunda kazandığından, yani kısaca grup alışveriş mantığından bahsettikten sonra Groupon’un yeni stratejisinden bahsetti.

Groupon Avrupa Ceo'su sunum notları, ITB Berlin Kamil Mehmet ÖZKAN

“One Stop Shop” Glasner’in isimlendirdiği yeni stratejiye göre Groupon kendisine gelen müşteriyi her türlü ürün ve hizmetin bulunduğu online indirim alışveriş merkezi olarak konumlandırmak var. E-ticaret trendleri her ne kadar dikey girişimlere son dönemde prim verse de Groupon kazandığı tecrübe ve portföyü daha etkin kullanmak istiyor.

Seyahat kategorisini de önceleri deneme amaçlı olarak bir kaç kampaya girdiklerini, daha sonra artan ilgi karşısında travelcity isimli yeni bir kategori açmak zorunda kaldıklarından bahsetti.

Müşteriler için indirimli online bir alışveriş merkezine dönüşmek Goupon’a çok şey katabilir. Glasner’in beklediği gibi 2012 yılında satışları iki katına da çıkarabilir. Ama hergün fırsat sitelerinde %90’a varan indirimlerle tüketicinin karşısına çıkan markalar yüksek kiralar ödedikleri mağazalarında tüketicilere etiket fiyatından ürünleri bundan sonra nasıl satar, onu da düşünmeleri lazım. Kısa süreli getiri için, yanlış konumlandırma ile belkide 100 yılda oluşmuş marka algısı yanlış kurgulanmış 2-3 kampanya ile tüketici gözünde yok edilirse günün sonunda 3 tarafta kaybetmiş olur.

Son olarak şu güzel makalede karşılaştığım David Ogilvy’nin sözü ile bitireyim. “Ürünler fabrikalarda, markalar zihinlerde üretilir.”

 

Kamil Mehmet ÖZKAN

@kamilozkan

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.