Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Tablet Araştırması – Teşekkürler

Uzun süredir bloğuma birşeyler yazmadım. Bu sürede yazmaktan daha çok okuma süreci içerisine girdim. Nerdeyse bir yıldır üzerinde araştırma yaptığım tablet cihazlar ile ilgili araştırmamın son aşamalarına gelmiş bulunmaktayım. Haftaya bu saatlerde büyük ihtimal tamamlanmış olacak.

Aynı zamanda bir yüksek lisans bitirme tezi olduğu için jüri’ye savunmamı yapar yapmaz sizlerle de paylaşacağım. Umarım herşey yolunda gider.

Araştırma süresince teknolojinin verdiği nimetlerden faydalarak binlerce haber, makale, blog yazısı taradım ve onlardan süzdüğüm bilgileri de kullandım ama en çok katkıyı değerli hocam ve tez danışmanım İsmail Hakkı Polat’tan aldım. Turkcell Pazarlama araştırmaları departmanına ise ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Herhangi bir konu ne ihtiyacım varsa hemen çözdüler ve çalışmanın tamamlanmasında büyük katkı sağladılar.

Bu süreçte bir çok saha araştırması yaptık. Bunlardan en önemlilerini Log dergisi ile gerçekleştirdik. Volkan Yılmaz Bey’e de buradan da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Türkiye’nin ilk Newsstand dergisi ve aynı zamanda bağımsız bir teknoloji dergisi olarak yakaldıkları başarı göz kamaştırıcı.

Yine sahip oldukları bilgi birikimi, yeni ortak aldıkları hafta onca yoğunluğa rağmen bizlerle paylaşan Mobilike ekibine ve Türkiye’nin en başarılı dijital ajanslarından Rabarba’dan Fırat Ertem Bey’e değerli katkılarından ötürü teşekkür etmek istiyorum.

Yaptığımız anketi kendi takipçilerine paylaşarak daha çok tablet kullanıcısına ulaşmamızı sağlayarak araştırmayı destekleyen Webrazzi, Log Dergisi ekibine ve çok sevigili arkadaşlarıma da teşekkür etmezsem eksik kalır. Ayrıca ankete katılarak değerli zamanlarını bize ayıran tüm katılımcılara ve adını saymadığım, atladığım ama emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim.

Yaptığım araştırma süresince tablet cihazlar, mobil pazarlama, mobil reklamlar konusunda oldukça fazla ve değerli bilgiye ulaştım. Tez çalışmasının yanında yoğun olara buradan, bazen de başka kanallardan paylaşmaya devam edeceğim. Umarım bir değer ortaya çıkarmış olurum.

 

Kamil Mehmet ÖZKAN

11.05.2012

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.