Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Kelime Yerine Resim… Yeni Nesil Basılı Kitap

Son dönemde tablet konusunda yaptığım araştırmalar sırasında da gözlemlediğim kadarıyla, elektronik kitap formatları her geçen gün yaygınlaşmakta ve basılı kitapların ne zaman kalkacağı konusunda tartışmaların zaman zaman yükseldiği günümüzde tersine bir girişimle dijital basılı işbirliği ile karşılaştık. Tabi burada ki örnek tüm basılı kitapların akıbeti veya elektronik kitapların yaygınlığı konularına çok değinmeden, sadece sanat, sanat içindir prensibine uyarak yapılmış hoş bir uygulama.

Bir kitap düşünün tüm kelimelerinin Google Resim Arama özelliği ile bulunmuş resimlerle yazıldığını. Eskiden şifreli iletişim için rakamlar harflerle, harfler de rakamlarla şifrelenirdi. Kitabın yazarları Felix Heyes ve Ben West bu kitabı yazarken bu eski şifreleme yönteminden mi esinlendiler bilinmez ama kelimelerin resim karşılıklarını koyarak çok şık bir ürün ortaya çıkardıkları kesin. 1240 sayfalık kitaptan bir tane de ben istiyorum fakat sadece bir tane üretildidiği için şimdilik zor görünüyor.

Kitabı nasıl yaptıklarına gelince tabi ki tek tek kelimelerin karşılıklarını elle aramayıp iki tane kod hazırlayarak yapmışlar. Tennik olarak kolay gibi gözükse de böyle bir eser yapma fikrine saygı duymak lazım.

İşte kitabımız;

İnternet basılı medyanın sonunu ne zaman getirecek sorusuna cevap arayana kadar, interneti, yeni medya araçlarını, bunları çalışmak ve görüntülemek için kullanılan ve her geçen gün yaygınlaşan mobil cihazları nasıl daha aktif kullanılabilire bakılsa çok daha verimli işler çıkacak. Hayatımız çok daha hızlı kolaylaşacak. Dijitali kendine en büyük düşmak olarak gören, bunu da sadece dijitali anlamadığı için yapan sokak tabiri ile dinazorlara buradan sesleniyorum.

Tabletler ve akıllı mobil cihazlar yaygınlaşıyor. Tüketiciler bu mecralardan çok daha fazla içerik tüketiyorlar. Ve sizde farkediyorsunuz ki satışlarınız devamlı düşüyor. Yak bekleyip gerçekten yok olacaksınız, yada biran önce harekete geçip değişime ayak uyduracaksınız. Ufak bir not, oradan buradan bir haber metnini alıp, onu onlarca reklamla çevrelemeniz de çok iyi bir çözüm sayılmıyor.

Yaptığım araştırmalardan basılı mecralar nasıl gelir modeli oluşturabilirlere dair çok güzel veriler çıktı. Hepsini zaten açıklayacağız. Ama bu konu üzerine ileride yine bir yazı yazmak istiyorum.

Kamil M. ÖZKAN

Not: Eserden haberdar olduğum orjinal kaynak : http://thenextweb.com/shareables/2012/05/29/this-book-contains-the-first-google-image-result-for-every-word-in-the-dictionary/

Resim Kaynak: http://www.creativeapplications.net/scripts/google-the-first-google-image-for-every-word-in-the-dictionary/

 

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

1 Comment
  • hosting

    21 Kasım 2012 at 21:20

    I found your weblog website on google and test a few of your early posts. Continue to maintain up the excellent operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. In search of forward to studying extra from you in a while!…

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.