Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Tablet’te Size Özel AVM

AVM kavramına ülkemizde çok yabancı değiliz. Kimimiz severek, kimimizde her seferinde eleştirsek de nefes almak (!) için sıkça AVM’lere gidiyoruz. Aradığımız her markayı orada bulup, bir çok seçenekten kendimize uygun olanı seçebiliyoruz.

Markalar açısından da müşteriye ulaşmak, ürün satmak için de en uygun çözüm gibi görünse de ekonomi sayfalarına baktığımızda yükselen AVM kiralarından hepsinin şikayetçi olduğunu  görüyoruz.

Her şeyin dijitalleştiği günümüzde AVM’lerin de dijitalleşmemesi olmazdı. E-ticaretin hızlı yükselişinin yanında son dönemde mobil ticaret siteleride satış hacimlerini arttırdılar. Domino’s sadece cirosunun %5‘ini mobil kanallarda sağladığını açıkladı.

Gelelim konumuza, Buyou isimli uygulama, son dönemde benimde araştırma sonuçlarında  da bulduğum kadarıyla, Tgalet kullanıcıları cihazlarından alışveriş yapmaya çok yatkınlar. Hatta ABD’de alışveriş çılgınlığı yaşanan tatil döneminde tablet üzerinden satışların yüksek oranlarda pay aldığını görüyoruz.

Buyou şimdilik bünyesinde 32 mağaza bulunduruyor. ynei nesil tabletlerin yüksek çözünürlüklü ekranlarından beğendiğiniz ürünleri satın almak istediğinizde ürünün ilgili satış sayfasına yönlendiriyor. Ve beğendiğiniz ürünü satın alıyorsunuz. Aynı zamanda markanın sosyal medyada paylaşımlarını görebiliyorsunuz.

Buyou’nun en büyük özelliği, Zite kullanıcılarının da yakında bildiği bir özellik olan uygulamanın zamanla sizi tanıyor olması. Beğendiğiniz veya beğenmediğiniz ürünlere göre zamanla sizin tercihlerinize göre ürünleri daha fazla ön plana çıkarmaktadır. Size özel bir AVM tabletinizde

Burada Buyou’nun kazancı %6. Akşamları TV karşısında daha çok kullanılan tablet cihazlarla artık oturduğunuz yerden tek uygulamada sevdiğiniz ürünleri, satın alabilirsiniz.

Uygulama şimdilik Türkiye App Store’da yer almıyor ama yakında ülkemizden de böyle bir girişim yapılabilir aslında. Fikir arayan ve yüksek yazılım kabiliyetine sahip girişimciler için iyi bir satış kanalı olabilir.

Kamil Mehmet ÖZKAN

Uygulama Resmi Sayfası: http://buyouapp.com/

Haber: http://techcrunch.com/2012/05/22/buyou-is-a-free-online-mall-brought-straight-to-your-ipad/ 

 

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.