Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Tagler Harekete Geçti – Hashtag Arama Motoru

Hashtag modern iletişim çağının yeni dili… İnsanoğlu’nun yazıyla konuşmaya başlamsından sonra makinalar da anlasın diye icat edilmiş sihirli sözcükler. Twitter’ın yaygın olarak kullanılmaya başalamsı ile popüler olsa da tarihi daha da eskilere gitmektedir.

Hashtag’lerle ilgili daha önce bir çalışma hazırlmıştım. Toplumsal olayların takip edilmesi, ölçümlenmesinden her akşam talk show’cuların hashtag belirleyip “trend topic” olma sevdasına kadar. Hatta hashtag’lerden TV reytinglerini ölçmeyi teklif edenler oldu.

Hashtag sadece Twitter’a özgü bir kavram değil. Birçok platform bu alanda değişik isimler altında aynı hizmeti veriyor. TagsInAction’da buna çözüm üretmek amacıyla hazırlanmış bir online servis. Henüz beta aşamasında. Girdiğiniz hashtag’i Twitter, Tumblr, Pinterest, Google Plus gibi sosyal ağların yanında Wikipedia’da da arıyor. Bing, Yahoo ve Google tabiki var ama alt sıralara atılmış. Zaten bu servisi kullanan birnin Google’da arama yapması ne kadar mantıklı olabilir ki…

Hashtag gelişen semantik yazılımlar sayesinde içerik analiz etmek için ileride daha çok karşımıza çıkacak bir kavram. Onun Twitter ile var olup, onunla birlikte yok olacağına inanmak yanlış olur.

Hashtag ile ilgili bir yıl önce hazırladığım çalışma aşağıda;

Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.