Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Tablet, Yeni Ekranımız, Heryerde…

Kişisel bilgisayarlar hayatımıza girdiğinden günümüze kadar hep daha mobil cihazlar üretme çabası içinde oldu firmalar. Giyilebilir bilgisayarların milenyum çağının başında çok popüler olacağı ön görülüyordu. Giyilebilir bilgisayarlar konusunda değil ama mobil cihazlar konusunda büyük gelişmeler yaşandı. Mesafeler kat edildi. Akıllı telefonlar, tablet cihazlar hayatımıza girdi. Yıl sonuna doğru da bir rüya gerçek olacak ve Google’ın becerikli gözlükleri satışa çıkacak.

Turkcell ile ortak yürüttüğüz Türkiye’de tablet kullanım alışkanlıkları ve daha çok ajansları ve markaları ilgilendiren tablet cihazlarda reklamların etkinliğine yönelik araştırmanın sonuçlarına katkıda bulunanlara bir kez daha çok teşekkürler. Araştırmaya başladığımda Tablet sadece lüks geek oyuncağı olarak görülürken şimdilerde bu durum bayağı aşılmış, tablet cihazlar yaygın olarak hayatımızda yer edindi.

iPad ile yaygınlaşan tablet cihazları Samsung, Amazon ve Google ile her sınıfa hitap edecek kadar çeşitlendi. Türkiye’de başta olmak üzere ülkeler okullarda tablet cihaz dağıtma yarışına girdiler. Tablet cihazlar eğitimde de önemli bir kalem olarak yer alacak.

Bugün etrafımıza baktığımızda tablet cihazlar artık her yerde. Restoranda menü, havalanında check-in aracı, hastahane’de hasta takip cihazı olarak karşımıza çıkıyor. Otobüste, vapurda, gazete – derginin yerini almışken, akşamları TV karşısında eğlence aracı olarak hayatımıza girdi. Çok da sevdik. Tablet satışları ön görülerin üzerinde devam ediyor. Google tablet satışlarından memnun. Microsoft ise Surface’i için geri sayıma başladı. Apple 7 inch’lik yeni bir cihaz tanıtır mı? Hepimizin merak konusu.

Tabletler de artık bir ekstra değil günlük yaşamın vazgeçilmez cihazı olarak hayatımıza girdi. Markalar, ajanslar hergün yenilikçi fikirleri ile satış ve pazarlama alanında müthiş işler çıkarıyorlar. Tabletler yepyeni bir satış kanalı aynı zamanda. Bugünlerde yayınlanan araştırmanın detaylarını burada paylamaya devam edeceğim. Markalar nasıl mobil strateji geliştirsinler, hangi reklam modelleri daha başarılı hep birlikte göz atacağız.

Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.