Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Tablet Araştırması Teşekkür

Uzun süredir üzerine çalıştığım araştırmam geçtiğimiz hafta yayınlandı. Birçok yayıncı sağolsun sonuçları yayınlayarak ilgili herkese ulaştırmaya çalıştılar. Hepsine teşekkür etmek istiyorum.

Yeni Medya yüksek lisansına gitme isteğim, bölüme girişim başka bir yazı konusu ama tez yazmak istediğimde tek amacım vardı. Yazdığım tez üniversite kütüphanelerinde siyah bir ciltte çürümeye terk edilmesin istiyordum. Sektöre de katkıda bulunsun, birilerinin işine yarasın, kullanılsın istedim. Herhalde bu amacıma ulaştım.

Bu araştırmayı tabi ki tek başıma yapmadım, yapamazdım da. Öncelikle okul tarafında bölüm başkanı Murat Akser ve bu araştırmanın en büyük destekçisi İsmail Hakkı Polat hocam projede sonuna kadar destek verdiler. Aslında İsmail Hoca tüm altyapıyı hazırladı sağolsun.

Turkcell tarafı ise ilk günden itibaren bu projeyi gönülden destekledi. Kısaca dile bizden ne dilersen dediler. Gizem Moral ve Didem Erdoğan o tarafta en büyük destekçimdiler ama onların kanalıyla birçok departmandan büyük destekler aldım.

Birçok saha araştırmamda Türkiye’nin en inovatif dergisi Log ve Volkan Yılmaz desteği hep benle beraberdi. Mobilike ise sektörün önde gelen mobil reklam platformu tecrübelerini ve sektör verilerini bizle paylaşarak saha araştırmalarında büyük katkılar sağladı. Rabarba’dan Fırat Ertem ve Move Z çalışmaya katkı sağlayan önemli destekçilerden.

Tabi tablet kullanıcılarını unutmamak gerekiyor. Anket çalışmamıza katılanları ve diğer saha çalışmalarında bize veri sağlayan kullanıcılarının desteği olmasaydı bu çalışma olmazdı.

Kısaca ortada bir çalışma var ve güzel sonuçlar ortaya çıktı. Bunda birçok kişinin çok değerli katkıları var. Herkese buradan teşekkürü borç bilirim.

Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.