Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Tablet ile Ofisi Bulutlara Taşımak

Havaalanındasınız, uçak kalkmak üzere ve bir telefon geliyor. Acil bir belgeye ulaşmanız gerekiyor. Veya akşam evde koltukta oturmuşunuz, karşı masada bulunan bilgisayarınızın masaüstündeki bir belgeyi düzenlemeniz gerekiyor. Elinizdeki tablet bilgisayarla hemen belgeyi açıp düzenliyorsunuz… 15 yıl önce birine bunlardan bahsetseniz ya gülüp geçer veya size kaçık muamelesi yapardı.
Günlük hayatta tablet cihazlarda kullandığım hayatımı kolaylaştıran bulut depolama servisleri ve uygulamalarından bahsetmek istiyorum. Bu programlar sayesinde kişisel ve iş bilgisayarımda benimle birlikte seyahat etmekten kurtuldu.

GoodReader (Ücretli, 4.99 $): iOs işletim sistemi Windows’tan beri alışageldiğimiz klasörlerle dosyalama arayüzüne sahip değil. Aslında uygulama yüklemediğiniz sürece belgelerinizi bir yerde depolayamıyor ve görüntüleyemiyorsunuz. Good Reader ise bu eksikliği en iyi şekilde dolduran uygulamalardan. Tüm popüler bulut depolama servislerini destekliyor. Mail hesabınızı eklediğinizde ek’leri de düzenleyebiliyorsunuz. İstediğiniz herhangi bir ftp sunucusuna bağlanıyorsunuz.
Dosyalarınızı düzenleyebiliyor, klasörler oluşturabiliyorsunuz. Belgelerin üzerine not alabilir önemli yerlerin altını çizebilir, highlight edebilirsiniz. Kısaca tablet’e taşıdığımız ofisin merkez üssü olarak kullanabilirsiniz.

Dropbox (Ücretsiz): Son dönemin popüler bulut depolama servisi. Kullanışlı, basit işlevsel… 2 GB alanı ücretsiz sunuyor ama siz alanınızı arttırıp tüm bilgisayarı yedekleyebilirsiniz. Mobil uygulaması ile tüm dosyalarınıza her yerden alışabiliyorsunuz. Yeni özelliği sayesinde çektiğiniz fotoğrafları anında hesabınızla senkronize edebiliyorsunuz. Dosyaları görüntülemenin yanı sıra Facebook, Twitter ve diğer ağlarda paylaşabiliyor, yazıcıdan çıktı alabilirsiniz.

Sugarsync: Dropbox’ın rakibi. Kendini farklılaştırması onun artısı. Cihazlarınızı farklı farklı senkronize ediyorsunuz. İlla sadece tek bir klasörü senkronize etmek zorunda değilsiniz. Ben iPhone, iPad, İş ve Ev bilgisayarlarımda devamlı yanımda omasını istediğim klasörleri tanımladım. Her zaman tüm belgelerime ulaşmam için tabletimin internete bağlı olması yeterli.

iCloud; iPhone,iPad ve Macbook voltranını oluşturduysanız ve ofis programı olarak Apple programlarını tercih ettiyseniz arkanıza yaslanın ve rahatınıza bakın. Tüm ajanda, mailler, resimler, belgeler, kişiler herhangi bir cihazınızla yanınızda. Evde yazmaya başladığınız bir makaleyi kafede tabletten devam edebilir. Yayına almadan önce iPhone’da son düzeltmeleri yapabilirsiniz. Öne çıkan diğer bir artısı ise cihazlarınızın yedeğini direkt iCloud’daki alanınıza alabiliyor, olası kazalara karşı verilerinizin güvenliğini sağlıyorsunuz.

Google Drive: Gmail yüksek depolama imkanı sunduğu günden beri birçok yazılımcı bu alanı online depo olarak kullanmak üzere kafa yordu. Google mühendisleri en sonunda çözüm olarak Google Drive’ı sundu. Google Docs ile birleştirilen servis bulut belge depolamadan öte Microsoft Office’e rakip bulut temelli bir ofis servisler topluluğu olarak karşımıza çıkıyor.

Skydrive; Microsoft bulut depolama sisteminin eski oyuncularından. Live mesh ile uzunca bir süre beta döneminde kalsa da Windows 8 ile bulut depolama çözümlerini merkeze almış. Office 2013 ile birlikte Windows 8 bir bilgisayar kullanıyorsanız Skydrive günlük yaşamınızda önemli bir yer kaplamaya başlayacak. iOs cihazlara da uygulama ihmal edilmiş. Belgeler ve bilgiler hep yanımızda.

Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.