Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

2013’te Mobil; Öngörüler, Aforizmalar…

akıllı telefon, tablet

Son dönemde birçok yerde 2013 trend tahminlerini görmüşsünüzdür. Bazı trendler var ki bunlar tüm listelerin olmazsa olmazı. Mobil gibi…

  • Mobil ticaret
  • Mobil pazarlama
  • Mobil cihazlar
  • Mobil yayıncılık
  • Mobil ödeme sistemleri
  • Mobil eğitim…

Tabletler de artık ciddi miktarlara ulaştı ve satışları hızla artmaya devam ediyor. Akıllı telefonların ekranları genişliyor, tabletlere yaklaşıyor. Mobil data paketlerinin son kullanıcıya maliyeti düşerken hızı artmaya devam ediyor. Artık “ubiquitous” kavramı tam olarak yaşanmaya başladı.

Olaya markalar açısından bakıldığında bazıları daha internet sitesine yeni yeni alışmışken, sosyal medya ve diğer iletişim mecralarını inkar seviyesindeyken mobili radarlarına almıyorlar bile.

Diğer taraftan mobil cihazlar kullanıcıların hayatlarında olmazsa olmaz bir yere sahip. Artık mailler, haberler mobil cihazlardan okunuyor. Beğenilen bir ürün mağaza içinde dahi olsa mobil cihazdan daha uygun fiyata, mobil için optiğine edilmiş ödeme yöntemleri ile birkaç adımda eve gönderiliyor.  Mobil reklamlar daha kişiselleştirilebilir ve daha etkili kurgularla çok daha verimli tanıtım kampanyaları düzenleniyor.

Atı alan hem pazarlama, hem satış, hem satış sonrası destek operasyonlarını mobile göre entegre ediyor. Mobil mecralarda müşterilerini marka elçisine dönüştürüyor.

Geri kalanlar için de artık bize uzun sunumlarda mobilin önemini kabul ettirme çabası kalıyor.  2013’te danışmanların ve dijital pazarlama uzmanlarının işi yine zor olacak gibi. Bu da benim 2013 öngörüm.

Kamil Mehmet Özkan

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.