Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Sosyal Ayakkabılar Dile Gelirse! – Mağazacılık ve Yeni İletişim

Kamil Mehmet ÖZKAN - Yeni mağacacılık

Bazı sektörler vardır sosyal medya ve dijital iletişim araçları onların iletişimi için hiçbir zaman ilk sıralara çıkmayacaktır. Ama son kullanıcıya ürün/hizmet satan her firmanın artık dijital iletişim araçlarını, sosyal medyayı kullanması artık zorunlu hale geldi. Çünkü tüketici/müşteri neredeyse marka da artık orada olmak zorunda.

Dün bir mağazada alışveriş yapanın arkadaşı, (bekleyen ve sıkkın bir tip) olarak dolaşırken sosyal medya hesapları ile ürünlerini mağazada çok sempatik bir kurgu ile bir araya getirdiklerini gördüm. Çok hoşuma gitti sizlerle de paylaşmak istedim.

Baktığınız ayakkabı size “Beni şehre götür” diyerek Foursquare hesabının tanıtımını yapsa, “Beni beğendiysen Facebook’ta da beğen!” gibi sempatik bir dille konuşunca çok hoş oluyor. Twitter’da takip ederseniz şehri keşfetmeyi vadeden bir mesaj da vardı. Müşteriye yaklaşımda kullanılabilecek ufak ama başarılı bir adım.

Bir önceki yazımda mecraların yakınsamasından, TV – Mobil Cihazlar açısından bakmıştım. Değişen reklam anlayışı, online/mobil satışlar. Son dönem yapılan araştırmaların hepsi göstermiştir ki müşteri zahmet edip mağazanıza gelse bile elindeki telefonla devamlı olarak bir arayış içerisinde. Ürüne bakarken farklı yerlerde ne kadara satıldığına, başkalarının ürün hakkında ne yorum yaptığına bakıyor. Bir arayış içerisindeyken müşteriye böyle şık, sempatik çekici tekliflerle çıkmak ayrıca satış bağlama tekniği olarak da eğitim kitaplarında yerini alabilir.

Perakende mağazaları ve cafe-restoran gibi işletmeler direkt olarak müşteri ile temasa geçilen noktalar. Markaların bu noktada müşteri ile doğru temasa geçmesi, dijital iletişim araçlarını ve online alışveriş trendini tehdit değil de kendilerine fırsat sağlayacak şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Yerel işletmeleri de konum tabanlı servislerin gelişmesi ile çok büyük fırsatlar bekliyor. Düşük bütçe ile etkili ve verimli iletişim sağlamak mümkün.

 

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.