Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Hiç birşey yapmadan durabilir misiniz?

nothing

Otobüse biner binmez kendini ayakta sabit bir yerde durup, düşmemek için bir eliyle demir profiline yapışırken diğer eli cebine gitti. Kulaklığı evden çıktığından beri kulağındaydı ve 3 metre çevresindekilere müzik ziyafeti (eziyeti) sunacak kadar fazla sesle müzik dinlenilmekteydi. Önce sabahtan beri dinlediği son dönemin popüler şarkılarının olduğu playlisti değiştirip Türkiye’ye geleceğini duyduğundan beri heyecandan kıpır kıpır olduğu Justin Bieber’ın son albümü dinlemeye başladı. Otobüse binene kadar aradan geçen 3 dakika da, 5 arkadaşı Whatsapp’den mesaj atmış, Twitter’da takip ettiği kişiler 13 tane yeni tweet atmış, sabah paylaştığı geçen yaz tatilinden kalan #sunset etiketli fotoğrafı, Şubat ayının yıldırıcı soğuna karşın şimdilik 17 kişi tarafından beğenilmişti…

Her gün İstanbul’da gördüğüm onlarca kişinin hayatı yukarıda anlattığım gibi…

Bir örnek’te size Tokyo’dan göstereyim. Burası Tokyo’nun en işlek ( Tokyo’da sakin yer görmedim 🙂 bölgelerinden Akihabara’dan…

Tokyo

Daha önce The Million Dollar Homepage’e imzasını atan ve pikselleri milyon dolara satan Alex Tew (@tewy) son projesi Calm.com ile karşımızda. Siteyi ziyaret ettiğinizde veya akıllı telefonunuza do nothing uygulamasını indirdiğinizde sizden tek istenen seçeceğiniz zaman aralığı süresinde bilgisayar/telefonunuza dokunmamanız, aslında hiç bir şey yapmamanız. Merak etmeyin uygulama size rahatlatıcı müzikler ve görüntüler sunuyor.

calm.com

İçinde bulunduğumuz çağ dijital çağ olunca yeninin peşinde koşarken kullandığımız yüksek teknoloji sayesinde işimiz 24 saat bizimle birlikte. İlişki içerisinde olduğumuz sanal ve gerçek çevremizin hayatındaki en küçük ayrıntıyı merak etmeden kendimiz alamıyoruz. Akşam uyumadan önce son kez o görece minik ekranlara bakarken, sabah ilk gördüğümüz ekran yine o oluyor. Calm.com alışkanlarımızı değiştiremez belki ama becerebilirsek en azından 2 dk. da olsa düşünmeye davet ediyor.

do nothing

Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.