Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Yeni, Sosyal, Dijital Dünyamız

İletişim günlük hayatımızın vazgeçilmez ihtiyaçlarından. Akıllı ekranlarımız ile nefes alır hale geldik. Bunun farkındayız veya değiliz ama elimizden o koca ekranları alsalar nasıl hayatımız altüst oluyor, o zaman farkına varırız. Geçtiğimiz günlerde 3 hafta akıllı telefonumdan uzak kalmam (Bu süreçte görece akıllı başka cihaz kullanmama rağmen), günlük hayatımı nasıl etkilediğini, en basitinden yolda bilet almak için bile yıllardır kapısının önünden bile gemediğim internet cafeye gitmek zorunda kaldığımı belirtsem beni anlarsınız herhalde.

Peki bu bağlı, sosyal ama yalnız hayatımızda yaşadıklarımız günlük hayatı ne kadar etkiliyor? Paylaştıklarımız nereye gidiyor? Paylaşımlarımız hayatımızı, düşüncelerimizi nasıl yansıtıyor? Dünya iletişim trendleri nereye doğru gidiyor? Yeni iş alanları, yeni fırsatlar ve yeni meslekler neler?

Bugün Florya Uğur Koleji’nde yaklaşık 200 kadar lise öğrencisine aşağıdaki sunumu yaptım. Yukarıdaki soruların yanıtını aradık aslında hepbirlikte. Biraz rakam vermek gerekirse öğrencilerin tamamına yakını akıllı telefon kullanıyor. Facebook hesabı olmayan yok. Büyük kısmının evinde en az bir adet tablet cihaz var. Salondaki en büyük öğrencinin 1994 yılından sonra doğduğu da göz önüne alınırsa tam bir Z kuşağı.

Sosyal medyayı zaten aşmış durumdalar. Klişelerden sıkılıyorlar. Geleceğe dair kaygıları arasında işsiz kalmak var. İnternet ve iletişim sektöründe nereden para kazanacaklarını merak ediyorlar. E-ticaret merak ettikleri konularda ön surada geliyor.

Alan Kay’in çok beğendiğim bir sözü ile bitireyim.

Kamil Mehmet ÖZKAN

alan Kay Teknoloji

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.