Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Başarılı Mobil Pazarlama Kampanyaları – 1

Bugün Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin, USMED Akademi katkılarıyla düzenlediği mobil pazarlama örneklerini katılımcılarla birlikte inceledik. New York Times’ın deyimiyle mobil pazarlamayı gelmiş geçmiş en güçlü pazarlama mecrası haline getiren diğer pazarlama kanallarının aksine dijital pazarlamanın artılarının yanında aşağıdaki slayta yer alan bilgileri de sağlaması ve kullanmaya olanak sağlaması.Aşağıda mobil pazarlamanın bu farklılıklarını kullanmış başarılı kampanyaları inceyelim.

Mobil Pazarlama Temelleri - Kamil Mehmet ÖZKAN

Coca Cola – Send a Cola Around The World


Coca Cola dijital pazarlama stratejisinde hikaye anlatmayı, içeriği bağlamsal olarak verme ilkesini benimsiyor. Geleceğe yönelik sosyal medya ve içerik ile ilgili vizyonlarına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz. Global anlamda yapılan kampanyalar da bu stratejileri destekler nitelikli. Müşteriyi de işin içine kat ve işe yarar içerik üret. Çok keyifli bir kampanya olmuş.

Content 2020 – Coca Cola

Heineken – Oyuna Katıl


UEFA Şampiyonlar Ligi bir etkinliğin sponsoru olmak kolay değil. Markalar genelde bu tür organizasyonlarda sponsor olup birbiri ile yarışan taraflara başarılar diler. Saha kenarı reklamlar ve başka geleneksel reklam hakları onlar için yeterlidir. Dijital ve mobil kanallarda başarılı çalışmalara imza atan Heineken markası bu sefer de maçı izleyen herkesi oyuna katılmaya devam ediyor. Eğer tahminlerinize güveniyorsanız tam size göre. Bedava içecek ve yemek maç arasında ve çıkışta sizi bekliyor.

Tablet Farklı Bir Mecradır


Bu video’da bir markadan çok AdTouch firmasının yeni reklam aracının tablet cihazların dokunmatik ekranına ve kullanıcıların bu mecradaki alışkanlıklarına bakılarak nasıl farklılaştırılabileceğini anlatıyor.

Türk Hava Yolları QR Bayrakları – QR Kodu Ölmedi!

QR kodu her yıl sonunda yeni yılın mobil pazarlama trendleri arasında yer alır. 2014 yılı mobil pazarlama trendleri makalelerine bakıldığında yine QR kod ve NFC’nin patlama yapacağı düşüncesini yaygın olarak görebilirsiniz. Bazıları da bu mecranın anlamsız olduğunu düşünüyor. Eğer ürün, araç ve hedef kitleyi zekice bir kurgu ile biraraya getirebiliyorsanız her zaman başarılı işler çıkar. Türk Hava Yolları’nın Londra’da olimpiyatlar devam ederken 100 farklı noktada otobüs duraklarına yerleştirdiği ülke bayraklarının QR kodları ile check-in yapan kullanıcılar normal şartlarda kitapların köşelerinde gizlenmiş olan QR kodları taramıyor olabilir. Ama Billboard’da şık bir şekilde QR kod ile manipule edilmiş ülke bayrakları ilgilerini çekmek için yeterli. İşin ucunda uçak bileti de varsa neden reddetsinler.

Bu arada QR kodun kullanıldığı en ilginç alanlardan biri de mezar taşları. Eskiden mezar taşlarına hayatlarında kazandıkları başarıları yazar veya bunu simgeleyen objeler mezar taşı oluşmuş. Şimdilerde yapacağınız sadece bir QR kod koyup ziyaretçilerden Fatiha beklemeye devam etmek. Konu mezar taşından açılmışken bir de Hologram olanları var ki buna da başka zaman değinelim.
qr-code-grave-2

Ford Fiesta MMS Kampanyası

MMS her ne kadar hızla yaygınlaşan mobil internetin gölgesinde kalsa da Ford Fiesta 2010 yılında basit bir fikirle yola çıkarak başarılı bir kampaya sahibi oldu. Arabadan kadınların ve erkeklerin beklentileri genelde farklıdır. Kadınlar arabanın daha çok rengi, tasarımı ve görünümü ile ilgilenirken erkekler genelde belki de hiç bir zaman kullanmayacakları teknik özelliklerden bahsetmeyi severler. Ford Fiesta tanıtımı için erkek ve kadınlara ilgi alanlarına yönelik özelleştirilmiş MMS atarak her iki tarafı da memnun etmiş gibi görünüyor.

Devamı gelecek...

Kamil M. ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

1 Comment

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.