Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Başarılı Mobil Pazarlama Kampanyaları – 2

Önceki yazıda başladığımız başarılı kampanları incelemeye devam edelim. Mobil pazarlama, diğer mecraların aksine kişiselleştirilmiş ve interaktif içeriği kullanıcıya en uygun zaman, mekanda ve durumda ulaştırmaya yarayan bir iletişim kanalıdır. Başarılı kampanya için bu tanımda yer alan kişiselleştirilmiş, interaktif, en uygun zaman, mekan ve bağlam anahtar kelimelerinin içini doldurmak  gerekiyor. Başarılı kampanyanın formulü bu bileşenleri optimum düzeyde biraraya getirmek.

Elektriğin Olmadığı Yerde Mobil Pazarlama Yapmak

Video’yu izlediğinizde siz de bana hak vereceksiniz. Kesinlikle netCORE burada mükemmel bir iş ortaya koymuş. Herkesin genişbant internete bağlandığı, akıllı telefon kullandığı ve görece sınırsız alım gücünün olduğu bir pazarda kampanya yapmak kolay. Elektriğin bile düzenli verilemediği bir alanda başarılı kampaya ve satışları çılgınca arttırmak başarının tanımı.

İkea ve Canlı Kataloğu

İkea ilk olarak 2010 yılında arttırılmış (augmented reality – AR) kataloğu yayınladı. Her geçen yıl geliştirmeye de devam etti. Katalog dağıtmak en büyük mecralarınızdan biri olabilir. Ama bu yeni trendleri takip etmeyeceğiniz anlamına gelmez 🙂

Mobil Banner Deyip Geçme!

HTML5 teknolojisinin en büyük faydalarından biri, özellikleri ve boyutları farklı olan cihazlarda zengin içerik kurgulamanıza olanak  sağlaması olsa gerek. Yoksa her ekran çözünürlüğü için farklı farklı tasarım yapmanız gerekirdi. Infiniti, aracını mobil kullanıcılara tanıtırken akıllarında hiç bir soru işareti kalmayacak kadar çok bilgiyi, telefonun tüm özelliklerini kullanarak bir banner’a sığdırmış.

Tablet’te SUV Keyfi

Aslında SUV’da tablet keyfi olması gerekirdi ama Infiniti ve Ajansı JX SUV  modelini tabletinize taşıyor. Bu reklamın en büyük özelliği gyroskope’u ve 360 derece panoramik görüntüyü kullanmasının ötesinde bunu HTML5 teknolojisi ile bir banner’ın içinde yapıyor olması.

Mağaza içinde Mobil Pazarlama

Yapılan bir araştırmaya göre müşteriler mağaza içinde akıllı telefonlarını ve tablet cihazlarını ürünler hakkında bilgi almak ve karşılaştırma yapmak için kullanıyor. İşin ilginç yanı %23 gibi azımsanmayacak bir müşteri kitlesi mağaza içinde mobil cihazından alışverişini online olarak tamamlayıp mağazadan birşey almadan çıkıyorlar. Aşağıdaki kampanya da Filipinler’de benzer bir ihtiyacı gidermek için yapılmış ve oldukça da başarılı olmuş.

Devam edecek…

Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.