Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Neden Yeni Medya Merkezi ?

Yeni Medya Merkezi Logo 2

Yeni Medya bölümü ile lisans sonrası ara verdiğim dönemde o dönemler yaptığım girişim ve eskiden beridir ilgi alanım olan dijital dünyaya ilişkin eğitim arayışı sırasında bulmuştum. İşletme bölümünü okumuş, birçok disiplinde Türkiye’de önde gelen şirketlerde staj yaptıktan sonra pazarlamanın benim için en iyi olan olduğuna karar kılmış, bunu dijital ile birleştiren Yeni Medya bölümüne ise dönem arası olmasına rağmen başvurmuştum.

2004 yılından beri Yeni Medya kelimesini Türkiye’ye açıklamaya çalışan ve önceleri sadece bir ders iken lisans ve Yüksek Lisans bölümü haline gelerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve diğer üniversitelere olumlu yönde örnek olan bir sürecin sonunda İsmail Hoca bunca yılın emeği olarak Yüksek Lisans bölümünde biz öğrencilerine ders veriyordu. Kendisiyle ilk ders haftasında sevgili Özgür Zan hocamın dersi öncesinde Kadir Has Üniversitesinin en büyük güzelliklerinden olan iki bina arasında eşsiz Haliç Manzarası sunan Starbucks Cafe’de tanıştık ilk. Benim için yeni medya ile serüven de resmi olarak başlamış oluyordu o gün.

Selim Çavuş ise öğrenciliğinde ve sonrasında yaptığı sosyal faaliyetler ve sivil toplum kuruluşları sayesinde tanıdığım aynı zamanda o dönem bir girişimde ortağımdı. Kendisiyle gıyaben çok önce tanışmış olsak da fiziki olarak tanışmamız ve Yeni Medya Bölümüne gitmeye karar vermemiz aynı döneme rastlamaktadır.

Keyifli geçen iki yılın sonunda mezun olup her birerimiz başka yönlere dağıldıktan sonra bile İsmail Hoca, Selim ve ben dönem dönem bir araya gelir, öğrenciliğimiz döneminde aralarda ve derste tartıştığımız yeni medya dünyasına yönelik gelişmeleri paylaşırdık. Paylaşım konusunda Hoca sıfatı sebebiyle İsmail Hoca hep bizden önce ve bize öncü olmuştur.

Uzunca bir süredir devam eden bu istikrarlı ama programsız buluşmayı somut bir proje haline getirme fikri Selim’den geldi doğal olarak ve ilk görüşmemizde 1 saatlik bir toplantı sonrasında halihazırda içeriği ve ustaları hazır olan ve sadece kalıp vermesi kalmış bir iş gibi Yeni Medya Merkezi kurulmuş oldu.

Ülkemizde hala gerçek anlamını bulamamış olan yeni medya ( Yeni Medya Nedir? Ne değildir? ayrıca (1) , (2) , (3) ) kavramını daha da detaylı açıklayacak ve bu kavramın etkilediği alanlarda, yani yaşamamızın her yönünde bu büyük dönüşüm ve değişim çağının gerekliliklerini tartışacaktık. Yakın dönemde bu alanda elde edeceğimiz kaynakları da bir araya getirmeye ve web’de bir alanda sunmaya başlayacağız.

İlk bölümde İsmail Hoca ile Yeni Medya Nedir? sorusunu yanıtladık. İkinci bölümde Ercüment Büyükşener ile bu dönüşüm ve değişimi ve hem şahısların hemde kuruluşların bu alanı nasıl yorumlamaları gerektiğine değindik. Üçüncü bölümde ise Işıl Boy ile yeni medyanın en çok etkilediği alanlardan olan eğitim üzerine değişimlerinden bahsettik. Bundan sonraki haftalarda da Salı akşamları saat 22:00’de her hafta alanında uzman konukları ile yayınlanmaya devam edecek.

Katkı ve önerileriniz ile çok daha verimli programlar ve kaynak alanları oluşturacağımıza inanıyorum.

Twitter
Facebook Sayfası
Google+ Sayfası
Youtube Kanalı

Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.