Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Geleceği Hayal / İnşa Etmek!

Bugünkü gelişmelere bakıp geleceği tahmin etmek… Nasıl bir yaşam bizi bekliyor. Ulaşım ve iletişim nasıl olacak. Yemek yerine sadece bir hap ile karnımızı doyurma fikri başta ben olmak üzere herkesi rahatsız ediyor.

1920’lerde 2000’i yıllardaki yaşamı tahminleri konu alan videonun ilk cümlesi “Bugünkü teknolojik ilerlemeye bakarsak insanoğlu 2000’li yıllarda…” Ne kadar tanıdık değil mi? Ya bugünkü teknolojik gelişmeler gelecekte nasıl bir dünyaya hazırlıyor bizi.

Aşağı’da 115 yıl önce, 1899 yılında, Fransız çizerlerin 2000 yılındaki dünyayı nasıl hayal ettiklerini gösteren çizimleri bulacaksınız. Nasıl? Doğru tahmin edebilmişler mi?

 

Peki 1920 yılında 80 yıl sonrası için nasıl bir dünya tahmin edilmiş. Bakalım.

Bir video’da 1957 yılında. 2000 yılı vizyonunu böyle tahmin etmiş.

Peki biz bugün 2050 yılını nasıl tahmin ediyoruz?

Teknolojiyi geliştiren kesimlerin genelde bilim kurgudan etkilenip oradaki kurguyu hayata geçirmeye çalıştığı söylenir. Tam tersini savunanlar da var. Günün sonunda insanoğlunun keşfedebileceği şeyler sadece hayal edebildikleri ile sınırlı. Bugün kullandığımız pek çok teknolojiyi geçmişte birilerinin hayallerini gerçekleştirmek için keşif ve icat ettiği şeylere borçluyuz.

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.