Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Cebinizdeki TED Üniversitesi

fotoğraf1

TED okulundan eğitim almak ister miydiniz? Hemde ücretsiz. Hayır, bahsettiğim Ted Kolejleri değil. 1984 yılında Chris Anderson tarafından başlatılan ve günümüze de yüzlerce konuşmacının teknoloji, eğitim, tasarım ana başlıkları altında kimi zaman eğlendirici, kimi zaman ilham verici, kimi zamanda eğitici yüzlerce konuşmadan bahsediyorum. Her geçen gün bu büyük bilgi hazinesi büyümeye devam ediyor.

Her biri kısıtlı sürede devrimci fikirlerin, geliştirilen teknolojilerin, dünya sorunlarına üretilen çözümlerin anlatıldığı bu konuşmalarda bazan izlediğiniz 4 dakikalık konuşma son 20 yıldır aklımızın köşesinde devamlı rahatsız eden bir soruya çözüm sunarken, bazan size bambaşka bir bakış açısı kazandırdı.

fotoğraf

İşte bu yüzlerce konuşmalardan belli başlıklar seçilip TED tarafından müfredat haline getirip iTunesU üzerinden indirebileceğiniz dersler olarak sunuldu. Sadece videolar da değil, her konu hakkında hazırlanmış notlar, ekstra okumalar ve linkler de veriliyor.

iTunesU platformu üzerine uzunca yazılıp çizilmesi, detaylı anlaşılması gereken bir derya deniz. Dünya çapında sayısız üniversitenin hazırladığı müfredatı bir tık ötesinde erişim noktası sağlıyor. Opencourse platformu üzerinden de bu içeriğin büyük kısmına erişebiliyorsunuz. Burada önemli olan nokta cebimizde taşıdığınız iPhone’ları, yanınızdan biran bile ayırmadığınız iPad’leri birer okula çevirebilir. Çoğu zaman tozlu raf bilgilerini anlatan hocaların aksine keyifli sunumlardan öğrenmek ilginizi çekebilir.

Şuan için 31 konu hazırlanmış durumda, ayı her geçen gün artacaktır. Cebinizde taşıdığınız cihazlar dijital çağın, büyük dönüşümün tüm gereksinimlerini yerine getirecek özelliklere sahipken neden sadece Facebook güncellemeleri, Twitter muhabbetleri için kullanmak kaynak israfı olsa gerek.

Kamil Mehmet ÖZKAN

Tags:

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.