Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Google Günü !

google-kamil

30 Nisan 2009 tarihinde Cevahir Kongre Merkezi’nde Google’ın düzenlediği İnternet Reklamcılığı Günü’ne katılırken daha çok tanıtım amaçlı reklam kokan bir gün geçeceği düşüncesiyle gitmiştim. Kongre merkezine ulaştığımda ise tamamen farklı, alışılmışın dışında bir organizasyonla karşılaştım. Etrafa serpiştirilmiş minderlerde konuklar dizüstüleri ile işlerini takip ederken, teknoloji firmalarının vazgeçilmezi olan langırtlarda amatör turnuvalar bile başlamıştı. Google’ın şirin logosu ise fotoğraf çektirmek isteyenler içi etrafta bolca bulunuyordu. Işık ve müzik gösterimi ise kusursuzdu.

Tüm bu görsel şölen içeride konuşmacılarla devam etti. Konu aslında Google değil, ekonomik krizde görece pahalı olan klasik mecralardan, dijital reklamcılığa kayış ve neden online reklam vermenin daha verimli olduğuydu. Tabi bu konuda lider Google olunca hamilik görevi kendisine düşmüş ve yurt dışından da konuk olarak getirdiği konuşmacılarla pazarlamanın yeni trendlerine ve bunun için yapılması gerekenler değindiler.

Organizasyonu farklı kılan önemli bir unsur da çeşitli Google merkezlerinde çalışan pazarlama uzmanlarının üzerinde “Ask Me !” yazan t-shirtleri ile katılımcıların tüm sorularını cevaplıyorlardı. Hepsi eğlenceli ve yardım etmek için can atıyorlardı.

Kısaca çok eğlenceli, bir o kadar da bilgilendirici olan internet reklamcılığı günü, online mecralarda gelişen yeni fırsatları daha net görmemize yardımcı oldu.

Teşekkürler Google.

Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

2 Comments
  • T.I.

    06 Mayıs 2009 at 14:19

    Çok güzel bir gündü. Özellikle müzikler harikaydı.

  • technovari

    06 Mayıs 2009 at 14:19

    artık online marketing yapabilir seviyeye geldiğimi düşünyorum

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.