Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Değişen Deneyimler, Bilgisayara Tekme Sallamak!

Leap Motion, klasik boyut vermek gerekirse kibrit kutusu büyüklüğünde bir cihaz ama  bilgisayarınıza USB ile bağladığınızda ise bugüne kadar çok da alışık olmadığınız bir bilgisayar kullanım deneyimi sunuyor. Sözü fazla uzatmadan video’ya bir göz atalım.

Oyun konsollarında bir süredir hareketle kontrol özelliğini kullanmaya başlamıştık fakat santimetreler seviyesinde çizim yapmanıza olanak sağlayan bir cihazla hareketle bilgisayar kullanımı fikrine alışmamız gerekiyor. Benim gibi Apple magic mouse üzerindeki dokunmatik alanı büyük buluş olarak kabul eden biriyseniz bu aletcik çok hoşunuza gidecektir.

Teknolojinin gelişmesi genelde kullandığımız cihazların iç aksamında olur. Her zaman daha iyi bir işlemciyi tercih ederken aslında işlemcinin neler yapabildiği veya bizim onun özelliklerini tam olarak kullanıp kullanmamamız önemli değildir. Önemli olan daha teknolojik bir aracı kullanmaktır çoğu zaman. Bazen de durum farklıdır. Gelişen teknoloji, onu tüketme biçimimizi etkiler. iPhone’dan önce de dokunmatik telefonlar vardı ama sahip olduğu donanım ve yazılım teknolojisi ekrandaki görüntüyü yakınlaştırma ve uzaklaştırma deneyimimizi değiştirmişti. Bugün Cem Yılmaz’ın tabiri ile telefonu okşayan binlerce insanı çevrenizde görebilirsiniz.

leap_motion_controller_news

Leap Motion ise uzun süredir beklediğim bir cihazdı. İlk tanıtımının yapıldığı günden beri devrimci bir teknolojiyi kullanılabilir bir şekilde ve fiyatla son kullanıcıya sunmayı vadeden cihaza geçtiğimiz günlerde sahip olabildim. Sahip olmak isteyenler için Avrupa sınırları içerisinden 70 Avro, ABD’den ise 70 Dolara alabileceğiniz cihaz desteklediği yazılımlarda bilgisayar kullanma deneyiminizi tamamen değiştiriyor. Ayrıca belirteyim hızlı kargo seçeneği ile Türkiye’ye de cihazı gönderiyorlar. Desteklediği yazılımlar diyorum çünkü her yazılım varsayılan olarak Leap Motion ile şimdilik çalışmıyor. Ama “Airspace Store” dan indireceğiniz yazılım ve eklentiler ile bu farklı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kullandığımız teknoloji düşünme, karar verme, bilgiye erişme ve tüketme alışkanlıklarımızı zamanla değiştirmeye devam etmektedir. Bu bazen fark edilmeyecek kadar yavaş olurken bazen de ansızın çevrenizdekilerin yadırgayacağı hareketlere bürünmeniz şeklinde olabilir. Giyilebilir bilgisayar alanında çalışmalar devam ettikçe çok farklı boyutlarda kontrol edebileceğimiz cihazlarda çıkacaktır. Ne derler, aynı filmlerdeki gibi yakında taktıkları gözlüklerle konuşan insanları sokakta, bilgisayarını dövecekmiş gibi hareket eden insanlara ofiste rastlayabilirsiniz.

Kamil M. ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.