Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Contagious: Bazı Fikirler Neden Yaygınlaşır

Yayıncılık hakkında pek çok yazı yazmama rağmen burada çok fazla kitap tanıtmadığımın farkına vardım. Bundan sonra bu konuda biraz daha fazla çalışıyor olacağım. Jonah Berger’in Contagious isimli kitabını ABD’de yayına çıktıktan sonra pek çok yerde kitap ile ilgili yorumları okumuş, sunumlarda rastlamış ama okuma fırsatı bulamamıştım. Türk Hava Yolları Yayınları olarak bu kitabı Türkçe’ye kazandırmak ayrı bir tesadüf ve keyif oldu. Yakında kitapçılardan edinebilirsiniz. Ama öncesinde okumak isterseniz Sky Library’den ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Wharton Business School’da Pazarlama Profesörlerinden Jonah Berger’in kaleme almış olduğu ve New York Times ve Wall Street Journal tarafından bestseller seçilmiş olan “Contagious: Bazı Fikirler Neden Yaygınlaşır” ismiyle yayınlandı.

STEPPS Contagious viralin 6 kuralı

Yazar, bazı fikirlerin hızlıca yayılırken, bazılarının neden yaygınlaşmadığı üzerine bolca vaka incelemelerini viral pazarlamanın temeli niteliğinde olan 6 kurala göre açıklıyor ve verdiği örneklerle tezini ispatlarken, Malcolm Gladwell’in bazı fikirlerinde nasıl yanıldığını ispatlıyor. Sosyal değer, Tetikleyiciler, Duygu, Aleni, Pratik Değer ve Hikaye olarak isimlendirdiği 6 kural ile viral pazarlama ve fikir üretme konusunda yol haritasını başarılı ve başarısız örneklerle açıklıyor. (Kitabın özeti niteliğinde olan 6 kuralın özetini üstte yer alan STEPPS görselinde bulabilirsiniz.)
Kitabı okumadan önce dinlemek isterseniz yazarın Google çalışanlarına verdiği konferansın 40 dakikalık videoda yazar fikirlerini açıklıyor.

Kitabın kapaığını da paylaşmış olayım.

contagious bazı fikirler neden yaygınlaşır - kamil mehmet özkan

 

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.