Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Türk Hava Yolları İle Külfetsİz, Telaşsız Seyahat Çağı…

260’DAN FAZLA DESTİNASYONUYLA FARKLI ÜLKELER VE KÜLTÜRLER ARASINDA BİR KÖPRÜ KURAN TÜRK HAVA YOLLARI, YOLCULUKLARINIZI DAHA PLANLI, KOLAY VE KEYİFLİ HALE GETİRECEK UYGULAMALARLA YANINIZDA.

(Bu yazı Skylife Eylül 2014 sayısı için kaleme alınmıştır. Yazının orijinaline Skylife’ın yenilenen web sitesinden erişebilirsiniz. )

Sürekli gelişen özellikleri sayesinde cep telefonu, tabletler gibi mobil cihazlar artık seyahatlerinizde de en büyük yardımcınız. Yolcularının hayatını kolaylaştırmaya büyük önem veren Türk Hava Yolları, bu gelişmeleri kendi bünyesine hızla adapte ediyor ve faydalı mobil cihaz uygulamalarını hizmetinize sunmaya devam ediyor.

Şimdi sizlere seyahatlerinizde kolaylık sağlayacak mobil uygulamalardan bahsetmek istiyoruz.

Triposo
Bu mobil gezi rehberinizi tanıtmadan önce bir müjde verelim; eğer eylül ayı sonuna kadar kullanırsanız, Türk Hava Yolları’nın uçtuğu 260’dan fazla destinasyonun birinden İstanbul’a çift kişilik gidiş-dönüş uçak bileti kazanma imkanı yakalayacaksınız.

Triposo, 26.000’den fazla şehir hakkında gezilip görülmesi gereken yerler, ulaşım bilgileri, yeme-içme ve konaklama önerilerinde bulunuyor. İster bir kitap gibi göz atabilir isterseniz uygulamanın -cihazınızın GPS verilerini okuyarak- o anda bulunduğunuz şehre veya semte dair içerdiği bilgi ve önerilerini okuyup interaktif bir harita ile seyahatinizi daha da zenginleştirebilirsiniz.

Şehrin keşfedilmesi gereken tüm mekânlarını, konaklamayı, alışveriş seçeneklerini ve o şehirde yer alan güncel aktiviteleri, ulaşım, sağlık, güvenlik ve finansal ihtiyaçlara yönelik bilgileri cihazınıza yükledikten sonra, hiçbir ağa ve veri kaynağına bağlanmadan seyahatiniz süresince offline olarak kullanıp interaktif harita üzerinde de görebilirsiniz.

Triposo, dilediğiniz şehirle ilgili zengin içeriğinin yansıra o şehirde yaşayanların tavsiyelerini de önünüze seriyor. O bölgede kullanılan dilde, ihtiyaç duyabileceğiniz temel diyaloglara da yer veriyor.

Kendi Rehberinizi Oluşturun
Triposo, seyahate çıkmadan önce kendi rehberinizi oluşturmanızı da sağlıyor ve böylece gezileriniz daha planlı, sıkıntısız ve keyifli hale geliyor. Uygulamayı cihazınıza hemen indirip rehberinizi oluşturun ve dünya  genelinde sefer düzenlediğimiz 260’dan fazla şehrin birinden İstanbul’a çift kişilik gidiş-dönüş uçak bileti kazanma şansını yakalayın.

Fly Turkish
Fly Turkish uygulaması ile Türk Hava Yolları’ndan dilediğiniz yere biletinizi satın alıp rezervasyonunuzu yaptırabildiğiniz gibi mobil check-in hizmetinden faydalanıp biniş kartınızı dijital olarak Passbook’a ekleyebilirsiniz.

Sky Library
Türk Hava Yolları’nın eşsiz ve tamamen ücretsiz olan dijital kütüphanesi ile tüm Türk Hava Yolları dergileri ve yayınlarının yanı sıra ekonomi, yönetim, pazarlama üzerine kitaplara, çocuklar için seçilen ve global anlamda bestseller olan eserlere de erişebilirsiniz. Kısa uçuşlar için özel olarak hazırlanmış olan yönetici kitapları ile uçuşlarınız artık daha keyifli.

Türk Hava Yolları’nın hazırladığı veya işbirliği içinde olduğu bu uygulamalara ek olarak 4 önerimiz daha var:

Uber
Yeni dünyaları keşfederken, yabancısı olduğunuz şehirde ulaşım konusu çoğu kez biraz tedirginlik oluşturmuştur. 100’den fazla şehirde hizmet veren Uber ile dilediğiniz yere güvenli şekilde ulaşabilirsiniz. Üstelik bunun size maliyetini daha servisi kullanmadan önce görebilir, ödemeyi kredi kartınızla yapabilirsiniz.

Trip It
Seyahat boyunca pek çok bilgiyi takip edip yanınızda pek çok belgeyi taşımanız gerekiyor: Uçağınız hangi kapıdan saat kaçta kalkıyordu, oteliniz şehrin neresindeydi, check-in saatleri nelerdi… Seyahatiniz boyunca konaklama, ulaşım ve diğer aktivitelerinizi düzenleyen ve arşivleyen Trip It, pro üyelik almanız durumunda uçuş kapısı değişikliğinden mobil check-in yapmaya ve tüm üyelik programlarınızı entegre etmeye dek pek çok konuda yardımcınız oluyor, işleri sizin yerinize yapıyor.

Free Wi-fi Finder
Yabancı bir ülkedeyken romaing fiyatları sayesinde dünya ile bağınız bir anda kesilebiliyor. Free Wi-fi Finder uygulaması, bulunduğunuz çevrede bulunan tüm ücretsiz ve uygun fiyatlı wi-fi’lara erişebileceğiniz büyük bir hizmet sağlıyor.

Packaging Pro
Seyahat gurusu olsanız bile valiz hazırlanırken mutlaka bir şeyler unutulur, bazı şeyler de her zaman fazladan alınıp seyahat süresince size yük olur. İster iş seyahatine yalnız çıkıyor olun, isterseniz ailenizle tatile çıkıyor olun Packaging Pro’nun size ve diğer aile üyelerine yönelik özelleştirilebilir valiz hazırlama listeleri ile artık sadece gerekli olanları eksiksiz olarak yanınıza alacaksınız.

Kamil Mehmet Özkan

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.