Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Dijital Çağ’da Girişimcilik 3 – Mutlaka İzleyin [Film Listesi]

Girişimci bir ruha sahip olduğunuzu düşünüyor ve yeni birşeyler yapma, kurma heyecanı sizi de sarıyorsa boş vakitlerinizde (çok fazla olmaması gerekiyor 🙂 ) aşağıdaki film listesine bir göz atın. Pek çok mesaj ve ders bulacağınıza eminim. Bunun için girişimcilik filmleri listesi hazırladım.

Girişimcilik Filmleri Listesi

1. Silikon Vadisi’nin Korsanları – Pirates of Silicon Valley (1999)

2. Startup.com (2001)

3. Umudunu Kaybetme – The Pursuit of Happyness (2006)

4. Göklerin Hakimi – The Aviator (2004)

5. Sosyal Ağ – Social Network (2010)

6. Kazanma Sanatı – Moneyball (2011)

7. Genç Çıraklar – The Internship (2013)

8. Arabulucu – Middle Men (2009)

9. The Startup Kids (2012)

10. Jobs (2013)

11. Whiplash (2014)

12. Gece Vurgunu – Nightcrawler (2014)

 

Filmler verdikleri mesajlar ile bazen en etkili öğretmen olabiliyorlar. girişimcilik sadece okuma, izleme veya dinleme ile öğrenilebilecek bir kavram değildir. Girişimcilik adının barındırdığı anlam gibi yaşayarak ve devamlı yeni şeyler peşinde koşarak elde edilen yaşanmışlıklar ve yol boyunca alınan kararların bir bütünüdür. Yürümeye devam… Girişimcilik filmleri ile arasıra mola vermeyi de unutmayın 🙂

Kamil Mehmet ÖZKAN

(Bu yazı dizisi Musiad Çerçeve Dergisi için hazırlanmıştır.)

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

2 Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.