Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Seni Buraya Getiren Daha İleri Götürmeyecek

Kitap okumanın en gizemli yanı tıpkı konsantre edilmiş bir hap gibi yazarın tüm yaşamı süresince elde ettiği deneyimlerini, tecrübelerini, hayallerini, kurguladığı dünyayı cömertçe sayfalara aktarması ve okuyucunun tüm bu yaşanmışlıklara sadece biraz zaman ayırarak erişebilme lüksü olsa gerek. Her kolay elde edilen şey gibi bu kazanım da çoğu zaman hak ettiği değeri göremez.

Kitapçıların ekonomi pazarlama bölümlerinde karşılaşacağınız Türkçe’ye İş Dünyasından Zirveye Giden Yol olarak vasat altı, genel geçer bir kişisel gelişim kitabı gibi bir isimle çevrilen, aslında iş dünyasının önde gelen üst düzey yöneticilerine en insani hatalarını görmeleri ve düzeltmeleri için yol gösteren bir danışmanın tecrübelerinden süzülmüş olan bir kitaptan neler öğrenebilirsiniz?

Marshall Goldsmith günümüzde en önemli üst düzey yönetici koçlarından biri. 30 yıldan fazla süredir üst düzey yöneticilere koçluk vererek onlara bulundukları konumdan daha ileri gitmelerini engelleyen ve farkında olmadıkları insani hatalarını göstererek düzeltmelerini sağlamaya çalışıyor. Kendi özel formülü, danışanın tüm iş ve yakın çevresini dahil etmesi denilebilir. Sihirli değneği olduğunu iddia eden uzmanlardan değil. Başarısız olduğu durumlarda ise ücret kabul etmiyor. Hizmet verdiği yöneticilerin çok büyük kısmı Fortune 100 listesinde olan şirketlerde çalışıyor. Marshall Goldsmith belki de tüm iş hayatı süresince elde ettiği insan doğası, hataları ve yanlışları üzerine bilgi ve tecrübelerini kalın sayılmayacak bir kitapta cömertçe sunuyor.

Beni bu kitaba yönelten ise okudum yabancı bir makalede kitabın ismini görmem oluştu. Bir anda beni çekti. “What You Got here, Won’t Be Get There” Çok sarsıcı ve kışkırtıcı bir önermesi vardı. Seni buraya getirenler, daha ileri götürmeyecek. Değişmek, dönüşmek zorundasın. Sonrasında hemen bir araştırma sürecine girdim. Kitap neyle ilgili, yazarı kim, nasıl bu kadar iddialı bir kitap başlığı koyabiliyor? Türkçe’ye de çevrilmiş ve normal şartlarda hiçbir şey yapmadan başarıya ulaşmanın kısa yollarını anlatmayı vadeden vasat ismine rağmen aldım.

Bugüne kadar bir şekilde, çalışarak veya şans eseri geldin. Ama kusurların var. Farkında olmadığın, kabul etmek istemediğin, aslında doğru zannettiğin ama yanlış yaptığın kusurların… Sen farkında değilsin ama iş arkadaşların, sosyal çevren ve ailen bunların farkında. Bir adım sonrasına gitmek için köklü değişiklikler yapman gerekiyor. Seni bulunduğun noktaya sabitleyen ve bir sonraki adıma zıplamanı engelleyen şeyi bulmak ve bunu değiştirmen gerekiyor.

Çok fazla yorum yapıyor olabilirsin, rekabet etmeyi çok agresif olmak olarak algılıyor olabilirsin. Karşındaki muhatabını dinlemiyor, sadece kendi fikrine aşık biri olabilir ve bu durumun farkında da olmayabilirsin. Daha farklı hatalar da olabilir. Ama genel anlamda baktığımızda sizi ileri gitmekten alıkoyan 20 alışkanlığın çok büyük bölümü bir şekilde iletişim hatalarından kaynaklanıyor.

Bu 20 alışkanlık;

  1. “Aşırı” kazanma İhtiyacı
  2. “Çok fazla” değer katmak
  3. Yargılamak
  4. Yıkıcı eleştirilerde bulunmak
  5. Söze, “Hayır”,”Ama”,”Halbuki” ile başlamak
  6. Dünyaya ne kadar akıllı olduğumuzu haykırmak
  7. Sinirliylen konuşmak
  8. Negatiflik veya “İzin ver de bunun neden olmayacağını açıklayayım” tavrı
  9. Bilgiyi paylaşmamak
  10. Başarıyı farketmede başarısız olmak
  11. Hak edilmeyen itibarı sahiplenmek
  12. Bahaneler uydurmak
  13. Geçmişe bağlı olmak
  14. Gözdelere oynamak
  15. Üzüntümüzü göstermemek
  16. Dinlememek
  17. Minnet belirtememek
  18. Elçiyi cezalandırmak
  19. Sorumluluğu Aktarmak
  20. Aşırı “ben” olma ihtiyacı

Başlıkları alt alta okuyunca bile pek çok şey ifade ediyor. Kitabı okurken her bir hata için gerçek hayatta başarılı olan en az iki farklı yöneticinin hayatına misafir oluyoruz. Marshall Goldsmith’in bu başarılı insanların çevreleri ile yaptığı mülakatlara ve asla kendi başımıza farkına varamayacağımız hataları aslında nasıl da yapabileceğimizi görüyoruz.

İletişimin dijital kanallara kayması, eskisi kadar karşılıklı diyalog kurmamamız veya toplantılar yerine daha havalı araçlar kullanıyor olmamız bu temel 20 hatayı yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Erişilebilirliğimizin en üst düzeyde, iletişim kalitesinin ise aynı oradan diplerde olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Hangi platformda olursa olsun muhatabı dinlememek, negatiflik yaymak, yargılamak mümkün. Fikrinizi her yerde beyan etme hastalığına yakalandıysanız bunun toplantıda veya WhatsApp grubunda olması çok birşey değiştirmiyor. Aslında kullandığımız bu mecralar bu hatalara düşmeyi çok daha kolaylaştırıyor.

Bir kitap okumak bize çok şey katabilir. Kimi zaman nasıl bir hayat yaşadığımızı sorgulamamıza, kimi zaman da nasıl iletişim kurduğumuzu gözden geçirmemize sebep olabilir. Okuduğunuz bir cümle ile sizi bir adım sonraki noktaya gitmenize engel olan bir hatanızı düzeltmeniz paha biçilemez. Ne yazık ki Marshall Goldsmith’in zamanı ve sizin bütçeniz kısıtlı. Ama bu “What You Get Here, Won’t You Get There”‘i okuyup faydalanmanıza engel değil.

Kamil Mehmet ÖZKAN

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.