Yeni medya, dijital dönüşüm, tasarım odaklı düşünme, pazarlama, psikoloji üzerine bolca okuyup faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları ve düşüncelerimi burada paylaşıyorum.

Özellikle teknolojinin insanların ve toplumların yaşam, düşünce ve iş yapış biçimi üzerindeki etkisini incelemek ilgi alanım.

1986 Bursa doğumluyum. Bursa Anadolu Lisesi, İstanbul ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümünü tamamladım. 2012 yılında yayınladığım tezin içindeki pek çok önerme çoktan hayata geçti.

2006 yılında ilk stajım ile birlikte başladığım iş hayatında 9 farklı sektörde masanın farklı tarafındaki yer alarak tecrübe edindim. Diğer yandan bir girişimci olarak da çok fazla başarısızlık hikayesi yaşamanın haklı gururunu yaşıyorum. Şuan 16 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara pazarlama ve dijital dönüşüm stratejileri danışmanlığı hizmeti veriyorum. Eğer size faydalı olabileceğimi düşünürseniz lütfen iletişime geçin.

Dijital Dönüşümde Corona Günlükleri – Yeni Normal’i Ararken…

Öğrenciyken ekonomi ve finans alanına çok meraklıydım. Ekonomikgundem.com isminde bir blog açıp orada yazılar paylaşıyordum. Aslında sonra asıl beni heyecanlandıranın finansal piyasalar veya makro ekonomik veriler değil davranış ekonomisi diye bilinen alan olduğunu anlamıştım. 2009 yılından beri de burada dijital dönüşüm başta olmak üzere pek çok konuda yazılar yayınlıyorum. Uzunca bir süredir yazamıyordum.

En son benzerinin 100 yıl önce yaşanmış bir pandeminin ortasında evlerimizde karantina hayatı yaşıyoruz. İnsanlık tarihine baktığımızda yaşanan salgınların hangi dönüşümlere sebep olduğuna çok hakim değilim. Bu konuda da okumalar yapmak isterim. Ancak içinde bulunduğumuz Covit-19 Pandemisi sebep olarak olmasa bile sonuç olarak tüm dünyayı dijital dönüşümünü hızlıca tamamlamaya itiyor. Yeni normaller ortaya çakıyor. Bu yeni normalleri hergün keşfetmeye devam ediyoruz. Burada sık sık keşfettiğimiz yeni normallerden ve dijital dönüşüm için gündelik hayatta edindiğim tecrübelerden sık sık bahsetmeyi düşünüyorum. Buna da Corona Dijital Dönüşüm Günlükleri ve Yeni Normali Ararken gibi isimler koyabilirim 🙂

Bu dönemde daha önce başladığım “Büyük Dönüşüm” Projesine tekrar başlamış bulunmaktayım. Dijital dönüşüm kavramını ve sektörlerin dönüşümüne yönelik incelemeler, açıklamalar ve vaka analizlerini buyukdonusum.com adresinden takip edebilirsiniz.

Bu sürecin nasıl biteceğini hiç kimse bilemez. ancak öngörülerimiz olabilir. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak o kesin. O zaman yeni normalimiz ne olacak? Hep birlikte araştırmaya, gözlemlemeye devam edeceğiz.

Kamil Mehmet ÖZKAN

◾️Digital Coach™️, New Media, Advisor, Speaker, Writer, Digital, Mobile, New World, New Customer, Istanbul, Gourmet Foods, Travel, Blogging

No Comments

Post a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.